Αθήνα

13 oC

σποραδικές νεφώσεις

Μυτιλήνη: Από θερμαντικό σώμα η φωτιά στο Καρά Τεπέ- Νεκρή 27χρονη Αφγανή μητέρα τριών παιδιών

Από θερμαντικό μέσο προκλήθηκε η πυρκαγιά, η οποία στέρησε τη ζωή σε μία 27χρονη Αφγανή, που βρέθηκε απανθρακωμένη μέσα στον οικίσκο του Καρά Τεπέ στην Μυτιλήνη.

Από θερμαντικό μέσο προκλήθηκε η πυρκαγιά, η οποία στέρησε τη ζωή σε μία 27χρονη Αφγανή, που βρέθηκε απανθρακωμένη μέσα στον οικίσκο του Καρά Τεπέ στην Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το θερμαντικό σώμα βρισκόταν σε λειτουργία καθώς χθες, λόγω του ψύχους, δεν επαρκούσε η θέρμανση με κλιματιστικά που υπάρχει εκεί και έχουν τοποθετηθεί από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες πριν δυο χρόνια. Από το θερμαντικό μέσο που λειτουργούσε μέσα στον οικίσκο πήραν φωτιά τα κλινοσκεπάσματα και στη συνέχεια προκλήθηκε έκρηξη φιάλης υγραερίου που είχε εισαχθεί παράτυπα στον καταυλισμό και χρησιμοποιούταν για την Παρασκευή φαγητού.

Ας σημειωθεί ότι τα κλιματιστικά στους οικίσκους λειτουργούν με ενέργεια που παράγουν δυο ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη. Αυτά παράγουν ενέργεια και για τη συνολική ηλεκτροδότηση του καταυλισμό. Κι αυτό γιατί ο καταυλισμός δεν είναι συνδεδεμένος με το δίκτυο της ΔΕΗ. Και δεν μπορεί να συνδεθεί με το δίκτυο αφού οι χρήσεις γης που έχουν στο παρελθόν ορισθεί για την περιοχή, δεν επιτρέπουν λειτουργίες όπως η κατοικία.

Η γυναίκα διέμενε στον οικίσκο με τον 28χρονο σύζυγο της και τα τρία τους παιδιά, πέντε, δύο ετών και ένα νεογέννητο βρέφος. Τα παιδιά διασώθηκαν από τον πατέρα τους ο οποίος στην προσπάθεια του να βγάλει και τη γυναίκα του από το καιόμενο οικίσκο έχασε τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, αλλά είναι καλά στην υγεία του. Από τη φωτιά καταστράφηκε και δεύτερος οικίσκος χωρίς άλλα προβλήματα.

Ο καταυλισμός του Καρά Τεπέ που ανήκει στο δήμο Μυτιλήνης, φιλοξενεί 1324 πρόσφυγες, όλοι μέλη ευάλωτων ομάδων οι περισσότεροι από τους οποίους οικογένειες με μικρά παιδιά.

Send this to a friend