Αθήνα

11 oC

σποραδικές νεφώσεις

Πανικοβλήθηκαν μετά την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ- Επιστρατεύουν… undercover αστυνομικούς

Πανικοβλήθηκαν μετά την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ- Επιστρατεύουν… undercover αστυνομικούς

Η… σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι φαίνεται πως ήταν στην ΕΛΑΣ η επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (έπαιξε προφανώς ρόλο ότι είναι τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος) με βόμβες μολότοφ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Πρόκειται για άλλο ένα δείγμα αιφνιδιασμού των αστυνομικών δυνάμεων και πλέον στην ΕΛ.ΑΣ αναζητούν νέο σχέδιο για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

Όπως γράφει το iefimerida.gr, σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό η αστυνομία θα χρησιμοποιήσει εσωτερικούς πληροφοριοδότες, και μυστικούς αστυνομικούς, ενώ θα γίνει και αναδιάταξη των εμφανών αστυνομικών δυνάμεων. Με αυτόν τον τρόπο ευελπιστούν από την Κατεχάκη πως θα αντιμετωπίσουν τους μπαχαλάκηδες που προβαίνουν σε καταδρομικές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, γραφείων κομμάτων, μέσων μαζικής μεταφοράς και καταστροφές ακυρωτικών μηχανημάτων.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώνουν πως το δόγμα της εμφανούς αστυνόμευσης έξω από κτίρια είναι αναποτελεσματική και ενδεχομένως η «αόρατη» αστυνομική παρουσία θα έχει σημαντικότερα αποτελέσματα σε επίπεδο πρόληψης αλλά και συλλήψεων δραστών τέτοιων επιθέσεων κάτι που θα λειτουργήσει αποτρεπτικά.

Send this to a friend