Αθήνα

13 oC

ελαφρές νεφώσεις

Νέες τουρκικές προκλήσεις! Παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου και εικονικός βομβαρδισμός νησιών

Νέες τουρκικές προκλήσεις! Παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου και εικονικός βομβαρδισμός νησιών

Συνεχίζουν απτόητοι οι Τούρκοι τις προκλήσεις στο Αιγαίο, καθώς το μεσημέρι δυο ζεύγη τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πραγματοποίησαν πολύ χαμηλές πτήσεις πάνω από 4 ελληνικά νησιά, προχωρώντας ακόμη και σε προσομοίωση εικονικού βομβαρδισμού των ελληνικών νησιών!

Ειδικότερα, δύο τουρκικά F-4 κι ακόμη ένα ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 μπήκαν χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών στις 13:32.

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στις 13:57, τα δύο τουρκικά Phantom(F-4) πέταξαν σε χαμηλό ύψος μόλις 3.000 πόδια πάνω από τις νησίδες Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι. Ακριβώς στις 14:00 τα δύο τουρκικά F-4 βγήκαν από το FIR Αθηνών.

Το άλλο ζεύγος των τουρκικών F-16 που μπήκαν στο FIR Αθηνών μαζί με τα δύο Phantom πέταξαν δύο φορές πάνω από το Αγαθονήσι. Ξεκίνησαν τις επιθετικές πτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος από τα νησιά Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι, έκαναν διέλευση πάνω από το Αγαθονήσι και ξαναπέρασαν πάνω από το ίδιο νησί αλλά και από τη νησίδα Κουνέλι, βγαίνοντας από τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Τα δύο F-4 παρέμειναν στο FIR Αθηνών και στον ελληνικό εναέριο χώρο 28 λεπτά, ενώ τα δύο F-16 χωρίς να έχουν λάβει άδεια πετούσαν πάνω και γύρω από ελληνικά νησιά επί 37 λεπτά!

Send this to a friend