Αθήνα

19 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Αυτοκτονία 41χρονου: Συγκινεί το γράμμα που άφησε στην οικογένεια του – «Κουράστηκα. Δεν ήμουν καλός καπετανιος…»

ΕΛΛΑΔΑ

«Κραυγή» εκπαιδευτικών σε φροντιστήρια με πολλούς εργοδότες που δεν παίρνουν τα 800 ευρώ

Στους αδικημένους της έκτακτης επιδότησης των 800 ευρώ εντάσσονται οι εκπαιδευτικοί που δουλεύουν σε παραπάνω από ένα Φροντιστήριο και Κέντρο Ξένων Γλωσσών, και δεν μπορούν να λάβουν το επίδομα εφόσον ένας τουλάχιστον εργοδότης δεν έχει κάνει αναστολή εργασίας!

Δείτε επίσης

«Έχουμε γίνει φίλοι με τον Σωτήρη – Σκέφτεται όπως εγώ»: Ο Μητσοτάκης μιλάει για τον Τσιόδρα!
«Αίσχος, θα έρθει η κατάρα του Θεού στα κεφάλια σας – Μας φυλακίσατε για μια γρίπη»: Παραλήρημα ιερέα στα Πευκάκια Εξαρχείων (vid)

Πρόκειται για χιλιάδες εργαζόμενους που δεν θα λάβουν το επίδομα της Εργάνης παρότι πλήττονται ξεκάθαρα από τα μέτρα της πανδημίας του κοροναϊού.

Έτσι, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), «οι εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι να ζήσουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους με αδιανόητα ποσά που κυμαίνονται από 30 έως 100 ευρώ  το μήνα, καθώς αυτές είναι οι αποδοχές τους από τις ελάχιστες (συνήθως κάτω από 7-8) ώρες την εβδομάδα στον έναν εργοδότη. Στους εκπαιδευτικούς αυτούς εντάσσεται και μια άλλη κατηγορία συναδέλφων που έχουν πολλαπλές συμβάσεις και η μια από αυτές είναι σύμβαση έργου με φορέα που δεν τους έχει καν πληρώσει (Σιβιτανίδειος, ωδεία κ.λπ.). Πρόκειται για μια ακραία αδικία που οδηγεί μεγάλο αριθμό εργαζόμενων και εκπαιδευτικών σε εξαθλίωση».

«Είμαι πατέρας δυο ανηλίκων παιδιών με ό, τι  αυτό συνεπάγεται …..  και είναι αδύνατον να συντηρήσω την οικογένεια μου με τα 60-70 ευρώ».

«Πώς μπορούμε να ζήσουμε(;) – επιβιώσουμε(;) με 40, 50 ή 60 ευρώ το μήνα καθώς όλοι οι υπόλοιποι εργοδότες έχουν προβεί σε αναστολή εργασίας;».

Και συνεχίζει η ΟΙΕΛΕ:

«Η Ομοσπονδία έχει προσπαθήσει με επικοινωνία και με συνεχείς επιστολές προς τα αρμόδια Υπουργεία (Παιδείας, Εργασίας) να επισημάνει το πρόβλημα και να ζητήσει άμεσα την επίλυσή του. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάτι νεότερο. Χθες ανακοινώθηκε η ένταξη στο επίδομα των 800 ευρώ για μια σειρά κλάδων, αλλά το ζήτημα των εκπαιδευτικών με πολλαπλούς εργοδότες δεν έχει αντιμετωπιστεί.

Στην πιο κρίσιμη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας μας, θα πρέπει το κράτος να αντιμετωπίζει ισότιμα κάθε πολίτη. Όταν τα μέτρα που λαμβάνονται είναι οριζόντια και χωρίς εξειδικεύσεις, μεγάλες κοινωνικές ομάδες αδικούνται. Μόνο που στην περίπτωση αυτή η αδικία μετριέται σε ανθρώπινες ζωές, σε πείνα και σε εξαθλίωση.

Απευθύνουμε ύστατη έκκληση στην Πολιτεία να ληφθεί πρόνοια για τους χιλιάδες ωρομίσθιους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς με πολλαπλούς εργοδότες που είναι, ίσως, το πιο αδικημένο κομμάτι εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα».

Αυτοκτονία 41χρονου: Συγκινεί το γράμμα που άφησε στην οικογένεια του – «Κουράστηκα. Δεν ήμουν καλός καπετανιος…»
Πανικός και μηνύσεις σε βάφτιση: «Σιγά με το μωρό» φώναζαν οι γονείς – «Έτσι βαφτίζω εγώ» λέει ο ιερέας (vid)
Άγιος Στέφανος: Συγκλονίζει η αυτοκτονία του 41χρονου ιδιοκτήτη γηροκομείου – Ήταν θετικός στον κορονοϊό
Κάρπαθος: Νεκρή εκπαιδευτικός που είχε τοποθετηθεί πρόσφατα στο νησί
Πορτοσάλτε για Ζακ Κωστόπουλο: Τοξικοαυτός που μπήκε να ληστέψει και δεν… συνελήφθη όπως έπρεπε
Πότε ξεκινούν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις και πόσο θα διαρκέσουν