• Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου
  • 12:29

Αθήνα

14 oC

σποραδικές νεφώσεις

Πόσα χρειάζεται να ξοδέψει σε σχολικά είδη κάθε μαθητής για να περάσει την πόρτα του σχολείου τον Σεπτέμβρη

Προκειμένου να περάσει την πόρτα του σχολείου κάθε παιδί στις 11 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχει ξοδέψει τουλάχιστον 100 ευρώ για τα απαραίτητα σχολικά είδη.

Προκειμένου να περάσει την πόρτα του σχολείου κάθε παιδί στις 11 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχει ξοδέψει τουλάχιστον 100 ευρώ για τα απαραίτητα σχολικά είδη.

Να τονιστεί ότι το κόστος ανά μαθητή ποικίλει και εξαρτάται κυρίως από τα πόσα λεφτά είναι διαθέσιμος να ξοδέψει ένας γονέας. Για παράδειγμα υπάρχουν σχολικές τσάντες από 10 ευρώ αλλά στην αγορά κυκλοφορούν και αυτές που ξεπερνούν τα 200 ευρώ! Το ίδιο φυσικά ισχύει και για όλα τα υπόλοιπα που θα μπουν σε κάθε σχολική τσάντα με τα σχέδια και τις μάρκες να καθορίζουν την τελική τιμή.

Αν ένας γονιός δεν καταφ΄θγει σε υπερβολές θα χρειαστεί να ξοδέψει σίγουρα περίπου 100 ευρώ για να εξοπλίσει κατάλληλα το παιδί του καθώς εκτός από την τσάντα που είναι το κατ εξοχήν σχολικό προϊόν, στη λίστα με τα απαραίτητα είναι η γραφική ύλη, τα χαρτικά(τετράδια, ντοσιέ κλπ), ο εξοπλισμός γραφείου και τα σχολικά βοηθήματα. Τα τελευταία είναι και τα πιο τσουχτερά σε τιμές μετά τις σχολικές τσάντες καθώς οι τιμές τους ξεκινούν από τα 20 ευρώ και ανεβαίνουν ανάλογα με την τάξη και το είδος.

Και βεβαίως μιλάμε μόνο για τα απαραίτητα για το σχολείο, χωρίς να υπολογίζεται για τους γονείς πόσα μπορεί να χρειαστεί να δώσουν για ένα σχολικό έτος που περιλαμβάνει φροντιστήρια και τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα. Το κόστος των 100 ευρώ αφορά τη μία και μοναδική επίσκεψη για τα βασικά ώστε να εμφανιστεί ένα παιδί στις 11 Σεπτεμβρίου στην πόρτα του σχολείου του. Εννοείται πως ανάλογα με το πορτοφόλι του μπαμπά και της μαμάς το κόστος μπορεί να φτάσει και τα 300 ευρώ για ένα μαθητή που επιθυμεί να έχει σχολική τσάντα και αξεσουάρ από επώνυμες εταιρείες.

Send this to a friend