Αθήνα

15 oC

αραιές νεφώσεις

Σε ποια τρομοκρατική οργάνωση προσανατολίζεται η ΕΛ.ΑΣ. για την βόμβα στον ΣΚΑΪ

Στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ και στην εφημερίδα Καθημερινή, αν και οι Αρχές αποφεύγουν τα οριστικά συμπεράσματα προτού δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη ανάληψης ευθύνης.

Στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ και στην εφημερίδα Καθημερινή, αν και οι Αρχές αποφεύγουν τα οριστικά συμπεράσματα προτού δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη ανάληψης ευθύνης.

Η ΟΛΑ βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών λόγω του περιεχομένου του εκρηκτικού μηχανισμού και της ομοιότητας με παλαιότερες επιθέσεις που αποδίδονται στην οργάνωση. Άλλα ενδεχόμενα που δεν έχουν αποκλειστεί είναι η επίθεση να εκτελέστηκε από άτομα που συνδέονται με την «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ή τον «Επαναστατικό Αγώνα».

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της αντιτρομοκρατικής, ο τρόπος που τοποθετήθηκε η βόμβα, που βρισκόταν μέσα σε σακίδιο, δείχνει ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο τόσο σε ό,τι αφορά στο σημείο, όσο και ως προς το αποτέλεσμα που ήθελαν να έχει το ωστικό κύμα. Με το μπετό στη μια μεριά της βόμβας ήταν βέβαιο ότι το ωστικό κύμα θα κατευθυνθεί προς το κτίριο του ΣΚΑΪ, δεν θα έχει, δηλαδή απώλειες, παρά την σχετικά μεγάλη απόσταση.

H τακτική που ακολούθησαν οι βομβιστές θυμίζει την απόπειρα επίθεσης έξω από το υπουργείο Εργασίας, πριν δύο χρόνια, όταν η βόμβα είχε αφεθεί προσδεδεμένη στα κάγκελα κοντά στο κτήριο.

Όπως έγινε γνωστό από τις Αρχές, που ερεύνησαν τα βίντεο από τα κυκλώματα κλειστών τηλεοράσεων από το κανάλι κι από τις γύρω επιχειρήσεις και οικίες, οι δράστες έφτασαν στο σημείο με αυτοκίνητο, το οποίο, σύμφωνα με την Καθημερινή εντοπίστηκε στα Πετράλωνα καμένο ολοσχερώς λίγο μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο κτήριο του ΣΚΑΪ.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Πρόκειται συγκεκριμένα, για ένα Opel Astra χρώματος ασημί και βρέθηκε στην οδό Αρκάδων στα Άνω Πετράλωνα.

Καθημερινή για βομβιστική επίθεση: Θα κυκλοφορήσουμε κανονικά αύριο

Όπως ο ΣΚΑΪ, έτσι και η Καθημερινή εξέδωσαν ανακοίνωση για την βομβιστική επίθεση που δέχθηκε ο όμιλος τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η εφημερίδα ευχαριστεί τους πάντες για την συμπαράσταση, επισημαίνοντας ότι θα εκδοθεί κανονικά την Τρίτη και ότι συνέβη είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την δημοκρατία.

Αναλυτικά: «Η τρομοκρατική επίθεση στο κτίριο του ΣΚΑΙ και της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ δεν θα κάμψει κανέναν. Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με επαγγελματισμό, με ανεξαρτησία και αντικειμενικότητα.

Ευχαριστούμε όλους τους ανώνυμους και επώνυμους πολίτες για τα αμέτρητα μηνύματα υποστήριξης που έχουμε λάβει.

Μας δίνουν την δύναμη να συνεχίσουμε να κάνουμε την δουλειά μας. Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ θα κυκλοφορήσει αύριο, όπως έχει κάνει τα τελευταία 99 χρόνια, με μοναδική εξαίρεση την περίοδο της δικτατορίας.

Ελπίζουμε πως το άρρωστο φαινόμενο της στοχοποίησης των μέσων ενημέρωσης θα σταματήσει εδώ και τώρα. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την δημοκρατία, και όχι μόνο.

Oσοι έχουν την ευθύνη γι’ αυτό και η πολιτεία που έχει την ευθύνη για την προστασία της πολυφωνίας και της ενημέρωσης, οφείλουν να αντιληφθούν την σοβαρότητα της κατάστασης».

Η ανακοίνωση του ΣΚΑΙ για την βομβιστική επίθεση

«Η τρομοκρατική επίθεση που δεχθήκαμε σήμερα τα ξημερώματα δεν θα μας πτοήσει. Δεν εκβιαζόμαστε, δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε όπως έχουμε αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια.

Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όπως πρέπει, ελέγχοντας την εξουσία με ανεξαρτησία και σθένος.

Το κράτος που έχει την υποχρέωση να ενθαρρύνει την πολυφωνία και να προστατεύει την ασφάλεια των μέσων ενημέρωσης και των εργαζόμενων σε αυτά, κώφευσε στις επανειλημμένες καταγγελίες μας για απειλές κατά του ΣΚΑΙ.

Ο ΣΚΑΙ δυστυχώς έχει στοχοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Κυβερνητικά στελέχη και προπαγανδιστικοί μηχανισμοί κατέστησαν τον σταθμό μας στόχο. Μετά την σημερινή δραματική εξέλιξη οφείλουν να αντιληφθούν τη βαρύτητα και την πλήρη διάσταση των εμπρηστικών δηλώσεων τους».

 

Send this to a friend