Αθήνα

10 oC

αραιές νεφώσεις

Τύρναβος: Εισέπραξαν 400.000 ευρώ από επιδόματα τέκνων για παιδιά που δεν είχαν

Συνολικά 400.000 ευρώ είχαν λάβει οκτώ οικογένειες στον Τύρναβο, λαμβάνοντας επιδόματα τέκνων για παιδιά που δεν είχαν.

Συνολικά 400.000 ευρώ είχαν λάβει οκτώ οικογένειες στον Τύρναβο, λαμβάνοντας επιδόματα τέκνων για παιδιά που δεν είχαν.

Οι αρχές αποκάλυψαν την απάτη μετά από πολύμηνες σχολαστικές έρευνες.

Οι εμπλεκόμενες οικογένειες κατάφεραν να εξασφαλίσουν έγγραφα από ληξιαρχεία για την ύπαρξη παιδιών με τα οποία εισέπραξαν μέχρι σήμερα ποσά που στο σύνολό τους αγγίζουν τις 400.000 €, για επιδόματα παιδιών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες εν λόγω απατεώνες εκμεταλλευόμενοι κατά το παρελθόν, δυνατότητες της τότε ισχύουσας νομοθεσίας δήλωναν ψευδώς με ψεύτικες υπεύθυνες δηλώσεις και με ψεοδομάρτυρα την δήθεν γέννηση παιδιού και έπαιρναν έτσι τις ληξιαρχικές πράξεις. Μάλιστα σε πολλές από τις περιπτώσεις εμφάνιζαν και πιστοποιητικά βάπτισης κάνοντας είτε βαπτίσεις μαϊμού, με κάποιους ιερείς, ή εμφάνιζαν στη βάπτιση άλλα βαπτισμένα παιδιά τελώντας έτσι και το μυστήριο.

Τα παραπάνω έγγραφα τα εξασφάλιζαν σε διάφορες περιοχές της χώρας, αλλά ύστερα από σχετικές πληροφορίες των αστυνομικών οι υποθέσεις εξιχνιάστηκαν στον Τύρναβο όπου οι περισσότερες από αυτές τις οικογένειες διαμένουν τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι απατεώνες ομολόγησαν τις πράξεις τους και οι δικογραφίες στέλνονται στον εισαγγελέα.

Send this to a friend