• Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου
  • 16:00

Αθήνα

7 oC

ψιχάλες μικρής έντασης

ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΧΑΡΑΣ, ΔΑΚΡΥΑ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

Συγκινητικές στιγμές: Φορώντας τις στολές τους πάτησαν ελληνικό έδαφος οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί μετά από πέντε μήνες κράτησης

Στην Ελλάδα και πάλι μετά από πεντέμιση μήνες εγκλεισμού βρίσκονται εδώ και λίγα λεπτά ο Δημήτρης Κούκλατζης και ο Άγγελος Μητρετώδης, αφού το πρωθυπουργικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στις 03:18 στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης.

Οι δύο στρατιωτικοί βγήκαν από το αεροσκάφος με τη στρατιωτική τους στολή, συγκινώντας.

Φειδωλός στις δηλώσεις του ο στρατιωτικός Άγγελος Μητρετώδης θέλησε μόνο να πει ένα ευχαριστώ σε όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό τους.

Από τις πλέον συγκινητικές στιγμές ήταν εκείνη που οι δύο στρατιωτικοί αγκάλιασαν και πάλι τους γονείς τους, φέροντας και πάλι το χαμόγελο στο πρόσωπό τους.

ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ ÁÖÉÎÇ ÔÙÍ ÄÕÏ ÅËËÇÍÙÍ ÓÔÑÁÔÉÙÔÉÊÙÍ ÐÏÕ ÊÑÁÔÉÏÍÔÏÕÓÁÍ ÓÔÇ ÔÏÕÑÊÉÁ ÁÃÃÅËÏÓ ÌÇÔÑÅÔÙÄÇÓ ÊÁÉ ÄÇÌÇÔÑÇÓ ÊÏÕÊËÁÔÆÇÓ

"Θέλω να στείλουμε ένα μήνυμα ενότητας του ελληνικού λαού. Θέλω να ελπίζω ότι η απελευθέρωσή τους τη σημερινή σημαδιακή ημέρα, θα σημάνει πολλά και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Τους συγχαίρω δημόσια γιατί κράτησαν τον όρκο τους ως καλή και ωφέλιμοι στρατιώτες. Αυτά είναι τα στελέχη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Δεν είναι ώρα για πολλά σχόλια, έχουμε τον καιρό αργότερα", δήλωσε ο Πάνος Καμμένος.

"Είναι μία ημέρα χαράς που συμμεριζόμαστε όλοι μαζί με τις οικογένειές τους. Αποτέλεσμα συντονισμένων προσπαθειών η απελευθέρωσή τους όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά και των δημοκρατικών δυνάμεων. Δεν έχουμε μόνο ένα χαρμόσυνο γεγονός που χρειαζόμασταν μετά το ζόφο των τελευταίων ημερών, αλλά και και ένα νέο κεφάλαιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Είναι περήφανοι που κράτησαν τον όρκο τους και βρήκαν ξανά τις οικογένειές τους", σημείωσε στις δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Οι Κούκλατζης και Μητρετώδης θα μεταβούν στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας τους. Εκεί θα διανυκτερεύσουν.

Αγωνιούν οι γονείς

Την ίδια ώρα, η αγωνία είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των γονιών των δύο στρατιωτικών που βρίσκονται από νωρίς στο αεροδρόμιο. Συνομιλούν με τον υπουργό αρκετή ώρα αναμένοντας την άφιξη του αεροσκάφους και το τέλος της περιπέτειας των παιδιών τους.

Send this to a friend