Αθήνα

12 oC

ελαφρές νεφώσεις

Κοινωνικό Μέρισμα 2019: Ποια είναι τα βήματα για την υποβολή αίτησης

Μέχρι τέλος του έτους αναμένεται να έχει πιστωθεί τους λογαριασμούς των δικαιούχων το ποσό του Κοινωνικού Μερίσματος που δικαιούνται, αρκεί να γίνουν σωστά τα βήματα που απαιτούνται για την υποβολή αίτησης.

Μέχρι τέλος του έτους αναμένεται να έχει πιστωθεί τους λογαριασμούς των δικαιούχων το ποσό του Κοινωνικού Μερίσματος που δικαιούνται, αρκεί να γίνουν σωστά τα βήματα που απαιτούνται για την υποβολή αίτησης.

Να σημειωθεί, ότι θα γίνει προσπάθεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου τα ποσά να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων, ακόμη και πριν τα Χριστούγεννα.

Η διαδικασία υποβολής της αίτησης: 

-Για να υποβληθεί η αίτηση θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος από τις 17 Δεκεμβρίου έως τις 26 Δεκεμβρίου 2019 να μπει στο διαδικτυακό τόπο www.koinonikomerisma.gr, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα Taxisnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
-Μετά την είσοδο στο σύστημα, θα πρέπει να επιβεβαιώσει τον ΑΜΚΑ και να εισάγει το e-mail του και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του.
-Θα πρέπει επίσης να συναινέσει στην επεξεργασία των στοιχείων που αφορούν τον ίδιο, την/τον σύζυγό του και τα προστατευόμενα τέκνα τους
-Να δηλώσει ένα έγκυρο και ενεργό IBAN, στον οποίο πρέπει να είναι υποχρεωτικά είτε αποκλειστικός δικαιούχος είτε συνδικαιούχος.

Τα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία του ενδιαφερομένου θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στην αίτηση και η αλλαγή τους δεν θα είναι δυνατή. Αν εμφανίζονται λανθασμένα στο σύστημα τότε θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να απευθυνθεί είτε στα ΚΕΠ (για τον ΑΜΚΑ), είτε στον ΕΦΚΑ, είτε στον ΟΑΕΔ εάν το πρόβλημα αφορά στον χρόνο ανεργίας.

Είσαι δικαιούχος;

Μετά από όλα τα προαναφερόμενα βήματα θα εμφανίζεται η πληροφορία για το εάν ο αιτών είναι επιλέξιμος ή όχι για το μέρισμα των 700 ευρώ. Στην περίπτωση που ικανοποιεί τα κριτήρια θα εμφανίζεται και το ποσό του κοινωνικού μερίσματος που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό του. Σε αντίθετη περίπτωση, θα ενημερώνεται για τους λόγους που η αίτησή του απορρίφτηκε.

Send this to a friend