Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Πράσινο φως από Ντάισελμπλουμ για 1,2 δισ. ευρώ του ΤΧΣ

Πράσινο φως από Ντάισελμπλουμ για 1,2 δισ. ευρώ του ΤΧΣ

Με επιστολή στον EFSF ο επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ ζητά να μελετηθεί άμεσα το αίτημα της ελληνικής πλευράς για επιστροφή του 1,2 δισ. ευρώ του ΤΧΣ.

Με επιστολή στον EFSF και στον επικεφαλής του EWG Τόμας Βίζερο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ζητά να μελετηθεί άμεσα το αίτημα της ελληνικής πλευράς για επιστροφή του 1,2 δισ. ευρώ του ΤΧΣ.

Σύμφωνα με πηγές του EFSF που επικαλείται το πρακτορείο MNI ο πρόεδρος του Eurogroup έδωσε εντολή να εξεταστεί το θέμα γρήγορα από τα κλιμάκια του ΕWG. Χαρακτηριστικό είναι ότι η επιστολή εστάλη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Με βάση τις σχετικές διαδικασίες την τελική απόφαση θα την πάρει το Δ.Σ. του Ταμείου, ωστόσο πηγές των Βρυξελλών σημειώνουν ότι τα συγκεκριμένα κονδύλια και η διαδικασία επιστροφής είναι ανεξάρτητα από την πορεία των υπόλοιπων αιτημάτων για χρηματοδότηση, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα χρήματα θα επιστραφούν στο ΤΧΣ.

Η επιστροφή τους στο ΤΧΣ σημαίνει ότι τα χρήματα αυτά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το δημόσιο προκειμένου να χρηματοδοτήσει, για παράδειγμα, τις ανάγκες του και το ιδανικό σενάριο για την Αθήνα θα ήταν να επιστραφούν απευθείας στο Δημόσιο.

Send this to a friend