Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Παπαχελάς για Δένδια-Τσαβούσογλου: Δεν πήγε καλά – Θα μπορούσε να χειροτερέψει η κατάσταση με μονομερή ενέργεια της Τουρκίας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πράσινο φως από Ντάισελμπλουμ για 1,2 δισ. ευρώ του ΤΧΣ

Με επιστολή στον EFSF ο επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ ζητά να μελετηθεί άμεσα το αίτημα της ελληνικής πλευράς για επιστροφή του 1,2 δισ. ευρώ του ΤΧΣ. Με επιστολή στον EFSF και στον επικεφαλής του EWG Τόμας Βίζερο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ζητά να μελετηθεί άμεσα το αίτημα της ελληνικής πλευράς για επιστροφή του […]

Με επιστολή στον EFSF ο επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ ζητά να μελετηθεί άμεσα το αίτημα της ελληνικής πλευράς για επιστροφή του 1,2 δισ. ευρώ του ΤΧΣ.

Με επιστολή στον EFSF και στον επικεφαλής του EWG Τόμας Βίζερο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ζητά να μελετηθεί άμεσα το αίτημα της ελληνικής πλευράς για επιστροφή του 1,2 δισ. ευρώ του ΤΧΣ.

Σύμφωνα με πηγές του EFSF που επικαλείται το πρακτορείο MNI ο πρόεδρος του Eurogroup έδωσε εντολή να εξεταστεί το θέμα γρήγορα από τα κλιμάκια του ΕWG. Χαρακτηριστικό είναι ότι η επιστολή εστάλη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Με βάση τις σχετικές διαδικασίες την τελική απόφαση θα την πάρει το Δ.Σ. του Ταμείου, ωστόσο πηγές των Βρυξελλών σημειώνουν ότι τα συγκεκριμένα κονδύλια και η διαδικασία επιστροφής είναι ανεξάρτητα από την πορεία των υπόλοιπων αιτημάτων για χρηματοδότηση, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα χρήματα θα επιστραφούν στο ΤΧΣ.

Η επιστροφή τους στο ΤΧΣ σημαίνει ότι τα χρήματα αυτά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το δημόσιο προκειμένου να χρηματοδοτήσει, για παράδειγμα, τις ανάγκες του και το ιδανικό σενάριο για την Αθήνα θα ήταν να επιστραφούν απευθείας στο Δημόσιο.

Ενοίκια: Γιατί είναι ακόμη «στα ύψη» – Ο ρόλος των Airbnb – Λίστα με τα πιο δημοφιλή προάστια της Αττικής (ΠΙΝΑΚΕΣ)
Αναδρομικά συνταξιούχων: Πότε πληρώνονται όσοι έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης – Τι ποσά θα λάβουν
Πώς ο Mr Jumbo βγαίνει αλώβητος από την αύξηση των ναυτικών ναύλων 
Ελλάκτωρ: «Όλα θα τελειώσουν στην γενική σύνελευση της 22ης Απριλίου»
Ελλάκτωρ: Αγωγή κατά Καλλιτσάντση και Εξάρχου για υπεξαίρεση
Μεγάλες ευκαιρίες για την αξιοποίηση της ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας στην παραγωγή υδρογόνου με ηλεκτρόλυση νερού