Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Οι καλλιτέχνες που τραγούδησαν τον ύμνο της χούντας!

OPINION

Αλέξη εσύ serial killer…

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αλαβάνος, για τους δικούς του πολιτικούς και προσωπικούς λόγους έδωσε το χρίσμα στον Αλέξη. Εναν νέο και ισχυρά φιλόδοξο πολιτικό που έδειχνε να το “έχει”. Γράφει ο “Αριστερός” Πήρε 16% στον δήμο της Αθήνας,κατέγραφε υψηλή δημοφίλία λόγω του στρογγυλεμένου και ακίνδυνου λόγου του και είχε φανατικούς φίλους.Του έδωσε το χρήσμα και […]

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αλαβάνος, για τους δικούς του πολιτικούς και προσωπικούς λόγους έδωσε το χρίσμα στον Αλέξη. Εναν νέο και ισχυρά φιλόδοξο πολιτικό που έδειχνε να το “έχει”.

Γράφει ο “Αριστερός”

Πήρε 16% στον δήμο της Αθήνας,κατέγραφε υψηλή δημοφίλία λόγω του στρογγυλεμένου και ακίνδυνου λόγου του και είχε φανατικούς φίλους.Του έδωσε το χρήσμα και ουσιασικά, έτσι αγόγγυστα ο Αλέξης έγινε ο νεότερος πρόεδρος κόμματος στην Ιστορία.Πολύ σύντομα ο ΑΛέξης αρχισε να δείχνει τις προθέσεις του.

Χρησιμοποιώντας τα ΜΜΕ με μαεστρία που θα ζήλευαν συστημικοί πολιτικοί,βάφτισε βαρίδι τον Αλαβάνο,εξοβελίζοντας στην αφάνεια μια από τις καθαρότερες φωνές της σύγχρονης αριστεράς.

Ήταν η πρώτη του πολιτική δολοφονία(από δω και μπρός’’δολοφονία’’),αυτή που τον κατέστησε για πρώτη φορά ικανό ηγέτη στα μάτια του αιμοδιψούς κοινού,που πάντα θαυμάζει τις εκκαθαρίσεις.Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στα πηγαδάκια της πολιτικής αγοράς σιγοψιθυριζεται πάντα ο μαύρος κανόνας της πιάτσας ”Πρόεδρος γίνεσαι με εκλογές,ηγέτης με διαγραφές”.

Ο Αλέξης το ήξερε κι αυτό σαν έτοιμος από καιρό.Τα πράγματα πήραν σιγά σιγά το δρόμο τους.Τα συστημικά κόμματα με αλληλουχίες λαθών δούλευαν για τον Αλέξη.όσο τα πράγματα δυσκόλευαν για την οικονομία και τα συστημικά κόμματα αναγκαζόταν να λένε αλήθεις και να περικόπτουν διορισμούς,ο Αλέξης κέρδιζε.

Δεν φείδονταν υποσχέσεων που θα ζήλευαν οι πολιτικοί της δεκαετίας του 80. Αρχισε να υιοθετεί πατριωτικό λόγο που εξέπληττε τους διεθνιστές του χώρου.

Μάλιστα ο όρος διεθνισμός καταργήθηκε στα χρόνια του Αλέξη,ξεχάστηκε εντελώς θα έλεγα αντκαταστάθηκε από τον πατρωτισμό. Και ύστερα ήρθαν τα μνημόνια.

Η ασφυκτική πίεση των δανειστών και το βάρος της ευθύνης οδηγούσε ένα ένα τα στελέχη του ΠαΣΟΚ ,κυρίως αυτά που δυσκολεύονταν να πουν όχι στους πελάτες τους,στην αυτονόμηση..

Εκεί ο Αλέξης έκανε το κόλπο γκρόσο.Με πιρουέτες μεταξύ μαρξισμού και σοσιαλδημοκρατίας και κυρίως δημιουργική ασάφεια στο λόγο του τα ενέτασσε ένα ένα στο μαντρί.

Ναι ο Αλέξης εισήγαγε την δημιουργική ασάφεια,ο Γιάνης ήταν ένας απλός εκτελεστής…

Και εκεί βρήκε τους ανθρώπους -όχημα που θα τον οδηγούσαν στην εξουσία,αυτούς που συντηρούσαν επαφές στο σύστημα και μια μεγάλη εκλογική πελατεία στο παλαι ποτε ισχυρό ΠΑΣΟΚ.Οχρόνος περνούσε ονειρικά,σαν παραμύθι,όλα ήρθαν εύκολα.

Ενδιάμεσα και πριν την κυβέρνηση ο Αλέξης δολοφόνησε έναν ακόμη εύκολο στόχο.Τον Φ.Κουβέλη…

Του άφησε να εννοηθεί μια προεκλογική συμφωνία,οι κακές γλώσσες λένε ότι έδωσε το χέρι του και τον άφησε εκτεθειμένο στο κόμμα του όταν τους έκοψε ουσιαστκά από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν τις εκλογές έκανε πολλά,πολλοί τα θεωρούσαμε αδίστακτα,αλλά έπρεπε να έρθει η Αριστερά στην εξουσία,να τα αλλάξουμε όλα…

Πολλοί λένε τα έκανε όλα.

Έκανε μέχρι και τον σταυρό του, κλείστηκε σε δωμάτια με λείψανα στο Άγιο όρος συνεπαρμένος από την Θεία Χάρη, έκλεισε συμφωνίες με εκκλησιατικούς παράγοντες εξασφαλίζοντας τη σιωπή τους-αν όχι την ευνοιά τους.

Και όλα κύλησαν ρολοι.Νίκη στις εκλογές κ.ο.κ…Εκεί ενδιάμεσα διέπραξε μια ακόμη πολιτική δολοφονία,την πιό αήθη λένε κάποιοι,αυτή του Μανώλη Γλέζου τον οποίο απώθησε από την ελληνική πολιτική σκηνή μιας και το ιστορικό στέλεχος ήταν ένας διαρκής απρόβλεπτος κίνδυνος….

Πρόσφατα ο Αλέξης δυσκολευτηκε, δυσκολευτηκε πολύ γιατί τα πράγματα για πρώτη φορά στην ζωή του δεν ήταν εύκολα και έπρεπε να δουλέψει. Επρέπε να κυβερνήσει. Για τέσσερις μήνες το απέφευγε κι αυτό, είχε το Γιάνη να παίζει μπάλα, να τραβάει την προσοχή και να κάνει τη βρομοδουλειά.

Αλλά ο Γιάνης άρχισε να τα μασάει,να τα θαλασσώνει και το χειρότερο να απειλεί την δημοφιλία του Αλέξη,να φλερτάρει ασύδοτα με την κοινωνική αποδοχή.Εκεί εμφανίστηκε και πάλι ο γνωστός Αλέξης.

Από τη μια σιγμή στην άλλη ο Γιάνης έμεινε ακάλυπτος από την κυβέρνηση,βρέθηκε στο μάτι του ευρωπαικού κυκλώνα μόνος χωρίς μια λέξη από το Μαξίμου.

Και την Δευτέρα του δημοψηφίσματος δολοφονήθηκε κι αυτός.Όπως ξέρει μόνο ο Αλέξης να κάνει πολιτικές δολοφονίες…

Τώρα σειρά έχουν αυτοί που ανέδειξαν τον Αλέξη,αυτοί που τον βοήθησαν στα πέτρινα χρόνια, όταν ήταν μόνος,αυτοί που στο κάτω κάτω υπερασπίζονται αυτά που ο Αλέξης έταζε στην Θεσσαλονίκη…Η Ζωή,ο Πετράκος, ο Λεουτσάκος,η Ραχήλ….

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΆΕΙ ΕΥΚΟΛΑ Ο ΑΛΈΞΗΣ.

Αλλά τώρα θα πρέπει να δολοφονήσει και τον τελευταίο εχθρό,αυτόν που τον ανέδειξε και τον αποθέωσε…Τον ίδιο τον λαό…Αφού υπέγραψες όμως Αλέξη τα πράγματα δεν θα είναι ευκολα…

Δεν σκοτώνετε εύκολα αυτός ο λαός.

Δεν θα το καταπιούν ευκολα οι πολίτες,γιατί τώρα θα πρέπει να βάλεις τους Ελληνες να πληρώσουν.

Και να ξέρεις οι Ελληνες που έσυρες στις πλατείες δεν θέλουν να πληρώσουν άλλο, βαρέθηκαν να πληρώνουν άδικα και συ να συναναστρέφεσαι με τον πλούτο ασύδοτα….

Και τώρα αφού τους έχεις δολοφονήσει σχεδόν όλους όσους μπορούσες,δυστυχώς για σένα μένει μόνος ένας ακόμη…

Σκέψου το…

Μήπως και το σώσεις και δεν γραφτείς με τα μελανότερα γράμματα στην νεότερη ευρωπαική ιστορία….

Η αβάστακτη φτώχεια και ελαφρότητα της τομής λαϊκισμός-αντιλαϊκισμός βλάπτει σοβαρά
Η χώρα των πανηγυρισμών
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αναλάβει τον ρόλο που είχε το ΠΑΣΟΚ – Δεν χρειάζεται τον κολοβό δικομματισμό η χώρα
Κυκλική Οικονομία: Η Αθόρυβη Κοσμογονική Αλλαγή
Η κρίση μέσα στην κρίση
Δένδιας -Τσαβούσογλου: Ο σκοπός της επίσκεψης και ο τουρκικός αναθεωρητισμός