• Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου
  • 05:49

Αθήνα

7 oC

αραιές νεφώσεις

Έχουν φέρει διχασμό στην κοινωνία, απλά και μόνο για να παραμείνουν στην εξουσία

Όταν οι μοναδικές σου εργασιακές και επαγγελματικές εμπειρίες περιορίζονται στην «υπηρεσία της Αυγής του παραλόγου» (που επιβιώνει με κυβερνητικές επιδοτήσεις και χωρίς να κάνει πωλήσεις πάνω από 1.000 φύλλα) είναι λογικό, όχι απλά να εκφράζεις αλλά και να υπερμάχεσαι με σθένος και ύφος τηλεοπτικού αγωνιστή, απόψεις του παραλογισμού και της παράνοιας που απαιτείται για να διατηρήσεις την αξιακή σου ταυτότητα αλλά και το... μισθό σου.

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαγαπίου

Η κυρία Γιάμαλη κάνει προφανές πως αρνείται την πραγματικότητα και ζει μέσα στη γυάλα του ΣΥΡΙΖΑϊσμού, μαζί με αρκετούς συμπολίτες μας. Αξίζει να την ακούσετε έστω για 10-20 δευτερόλεπτα να αιτιολογεί ουσιαστικά ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΟΣΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ και όχι όσο του επιτρέπει ο προϋπολογισμός του οργανισμού, της επιχείρησης ή του φορέα που εργάζεται.

Για άλλη μια φορά, πιστή στην επιτυχημένη επικοινωνιακή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να μεταθέσει το «νόημα» της συζήτησης στο ότι φταίνε οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που θέλουν να μειωθούν οι αμοιβές στο δημόσιο, απομακρύνοντας τον θεατή από την ουσία της συζήτησης που δεν είναι άλλη από το αν μπορεί κάποιος και εις βάρος ποίων άλλων, να έχει αμοιβές που δεν ακολουθούν ένα δίκαιο και εφαρμόσιμο προϋπολογισμό. Επιδιώκει να ισοπεδώσει κάθε αντ-επιχείρημα πριν αυτό ακουστεί στοχοθετώντας τον ιδιωτικό τομέα. Αποτελεί μια ακόμα ευθύνη των ανθρώπων του είδους της, ο διχασμός που έχουν φέρει στην Ελληνική κοινωνία, απλά και μόνο για να παραμείνουν στην εξουσία.

Η δημοσιογράφος αυτή, πρέπει να «καταδικαστεί» στην παρακολούθηση πλήρους προγράμματος οικιακής οικονομίας για να έρθει στα ίσια της (κοινώς οικοκυρικά). Σύμφωνα με όσα λέει, αν στο σπίτι μιας «οικογένειας», ο πατέρας φέρνει τρόφιμα επαρκή ώστε να ταΐσει 5 στόματα και ένα εξ αυτών, ήταν η κα Γιάμαλη, η οποία επιθυμούσε διπλή μερίδα, θα έπρεπε είτε να πεινάσει ένα από τα άλλα μέλη της οικογένειας, είτε οι υπόλοιποι 4 να επιβιώσουν με μειωμένες μερίδες (πράγμα που αυτή τη στιγμή συμβαίνει στη χώρα μας, ώστε να μπορεί η κυβέρνηση να τρέφει και να διατηρεί τον κομματικό της μηχανισμό και ανθρώπους σαν την ίδια).

Εκτός κι αν γνωρίζει η μάχιμη και έγκριτη δημοσιογράφος(?), έναν μαγικό τρόπο να φέρνουμε συνέχεια «τροφή ή χρήμα» από το πουθενά. Ίσως διαβάζει και αυτή τα παραμύθια του Βαρουφάκη για παράλληλα νομίσματα, ο οποίος συνεχίζοντας τις επιδείξεις φλοράλ υποκαμίσων, απολαμβάνει να πληρώνεται σε ευρώ και δολάρια.