Αθήνα

10 oC

αίθριος καιρός

ΑΝΕΛ Erga Omnes!

Το πολιτικό έργο του παραλόγου από τους ΑΝΕΛ, έχει θεατές των οποίων ο αυτοσεβασμός προσβάλλεται και πρωταγωνιστές, οι οποίοι σκοτώνουν ακόμα και την ψευδαίσθηση του αυτοσεβασμού, που τους έχει απομείνει.

Γράφει ο Νίκος Ιωσήφ*

Ο Αρχηγός τους ώς ένας νέος Κρίστιαν Μπέιλ, πρωταγωνιστεί στην παρωδία «Greek Psycho». Ζει την ζωή του Συγκυβερνήτη – Υπουργού Αμύνης μεταξύ Αθήνας, Λονδίνου και Μονακό ενώ στα μεσοδιαστήματα ενδύεται τον ρόλο του Προστάτη της εθνικής ταυτότητας της Χώρας και του Πολίτη αυτής.

Ίσως μια αναδρομή, πεπραγμένων και λεγομένων, τετραετίας, να ήταν διαφωτιστική αλλά ταυτόχρονα θα ήταν και μακροσκελής!

Οι ΑΝΕΛ στηρίζουν, σε όλους τους τόνους, τις χαρές και τα πανηγύρια, την κυβέρνηση και τον καλύτερο, κατ’ αυτούς, Πρωθυπουργό της Χώρας στα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Παραμένουν όμως ταυτόχρονα, λέει, σταθεροί στις αξίες και τις αρχές τους, προς όφελος της πατρίδας και του λαού της.

Μόλις απο αρχές Μάϊου 2018 λοιπόν:

Όσον αφορά το Νομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση:

  • Ο κος Πάνος Καμμένος διαφωνεί με τους “καλύτερους” για το Νομοσχέδιο και θέλει απλή αναλογική, αλλά με ελάχιστο όριο 3% στην εκλογή των δημοτικών παρατάξεων, για να μη διαλυθούν, διοικητικά, οι Δήμοι.
  • Ο δικός του κος Κατσίκης, απο την άλλη, διαφωνεί πλήρως και με την απλή αναλογική για τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση, και με την τροπολογία κατάτμησης της Β´ Αθηνών.

Όσον αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών:

  • Ο κος Πάνος Καμμένος κατέστησε σαφές πως, όταν κι εάν έρθει στη Βουλή, οι ΑΝΕΛ θα αποσυρθούν από την κυβέρνηση η οποία υπέγραψε μια κακή συμφωνία, αλλά έως εκείνη τη στιγμή θα συνεχίσουν να τη στηρίζουν. Ο ίδιος, εν τω μεταξύ, θα παραβρεθεί στη συνάντηση του ΝΑΤΟ, η οποία θα είναι η εναρκτήρια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων, στη βάση μιας συμφωνίας, την οποία υπέγραψε η Ελληνική Κυβέρνηση και με την οποία ο ίδιος προσωπικά δε συμφωνεί, αλλά θα την εκπροσωπήσει ως Υπουργός Άμυνας, (προς όφελος της πατρίδας;) !

Όσον αφορά το Διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας : 

  • Υπογραμμίζεται πως οι θέσεις των ΑΝΕΛ για την Συνταγματική Αναθεώρηση είναι γνωστές και σταθερές, προσθέτοντας πως δεν κάνουν αποδεκτή την προσπάθεια των συγκυβερνώντων προς απομόνωση της Εκκλησίας.

Για το Νομοσχέδιο Αναδοχής απο Ομόφυλα Ζευγάρια: 

  • Οι ΑΝΕΛ είπαν «ΟΧΙ» στην κυβέρνηση της .. καρδιάς τους, διότι, όπως εξήγησε ο κος Κατσίκης, είναι ακατάλληλοι ως άνθρωποι οι ομοφυλόφιλοι να γίνουν ανάδοχοι γονείς ενός ορφανού παιδιού.

Κι αν το “Φαινόμενο ΑΝΕΛ”, έδωσε στίγμα, εξ’ αρχής, με την αλησμόνητη φράση Καμμένου «Δεν συνεργάζομαι ούτε νεκρός με κόμμα του Μνημονίου», εκεί που η επιστήμη της ψυχολογίας σηκώνει τα χέρια ψηλά δεν είναι τόσο ότι οι ΑΝΕΛ και ο Αρχηγός τους μπορούν να πράττουν διαφορετικά από τις θέσεις άλλων, αλλά ότι, εν τέλει, μπορούν να πράττουν διαφορετικά και από τις δικές τους!

Κάπως έτσι λοιπόν, είδαν το κενό, άδραξαν την ευκαιρία και σήκωσαν τα μανίκια αντί για τα χέρια, ο μέχρι προχθές Ανελίτης κ. Δήμητρης Καμένος μαζί με τον κ. Μπαλτάκο. Χωρίς χάσιμο χρόνου, ανακοίνωσαν την ίδρυση ενός δεξιού κόμματος με περαιτέρω σκοπό, λέει, την διευκόλυνση σχηματισμού ενός ευρύτερου Πατριωτικού Μετώπου. Υποθέτω, εκ νέου, προς όφελος της πατρίδας και του λαού της και όχι διαβλέποντας σε κάποια επερχόμενη, μετεκλογική, συντηρητική συνεργασία.

Όσο στο όνομα της πατρίδας και του λαού, ασκείται bullying με θύμα την κοινή λογική, προς όφελος της καρέκλας, προσβάλλεται, βανδαλίζεται και κακοποιείται o αυτοσεβασμός μας. Θα χαθεί οριστικά, ωστόσο, μόνο αν τον παραδώσουμε, εμείς οι ίδιοι, οικειοθελώς.

*Ο Νίκος Ιωσήφ είναι Μέλος ΚΠΕ & Γραμματείας Οργανωτικού – Κίνημα Αλλαγής και Μέλος ΚΠΕ, ΠΣ & Επικεφαλής Πολιτικού Σχεδιασμού - ΕΔΕΜ

Send this to a friend