Αθήνα

11 oC

αραιές νεφώσεις

Αγκαλιές και φιλιά Μπουτάρη με Ζάεφ - «Σοβαρός πολιτικός ο Ζόραν» (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ του Γιάννη Μπουτάρη και του Ζόραν Ζάεφ, στο περιθώριο του Thessaloniki Summit που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ του Γιάννη Μπουτάρη και του Ζόραν Ζάεφ, στο περιθώριο του Thessaloniki Summit που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

«Είπαμε πόσο ευχάριστο είναι κάθε φορά που βρισκόμαστε. Είναι σε ένα κλίμα πολύ φιλικό, πολύ παραγωγικό και προοδευτικό», δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης σύμφωνα με όσα μεταδίδει το voria.gr.

Όπως ανέφερε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τα θέματα της συζήτησης ήταν η σχέση που πάει να αναπτυχθεί με το Μουσείο Ολοκαυτώματος των Σκοπίων, μια περιβαλλοντική οργάνωση με την οποία έχει ήδη συνεργασία ο Αρκτούρος αλλά και το ζήτημα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με τη Β. Μακεδονία μετά το γαλλικό βέτο.

«Ο Ζάεφ είναι ένας πολιτικός σοβαρός, δεν είναι βιαστικός, έχει μια αντίληψη για τη χώρα του πάρα πολύ προοδευτική και πιστεύω ότι εμείς τουλάχιστον ανταποκρινόμαστε σε μια τέτοια πρωτοβουλία που παίρνουμε να αναπτυχθούν φιλίες μεταξύ των λαών. Οι γειτονικές χώρες πρέπει να έχουν φιλικές σχέσεις και όχι να είναι σε καυγά», τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Ερωτηθείς, ο ίδιος σημείωσε πως ο πρωθυπουργός της Β. Μακεδονίας του είπε ότι είναι ευχαριστημένος με τη συμπεριφορά του κ. Μητσοτάκη και πως οι επιτροπές για τα προϊόντα και τα σχολικά βιβλία προχωράνε αλλά ίσως χρειάζονται μια επιτάχυνση.

«Αλλά πρέπει να γίνονται αυτά – και έχει απόλυτο δίκιο (σσ ο Ζάεφ)- με πολύ αργά βήματα», πρόσθεσε ο πρώην δήμαρχος.

Πηγή πληροφοριών και φωτογραφιών voria.gr

Send this to a friend