Αθήνα

8 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Αναστάτωση στο «καραµανλικό» στρατόπεδο από το βιβλίο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Αναστάτωση φαίνεται πως προκαλεί ο πρώτος τόµος των συνεντεύξεων που επί µία δεκαετία (2007-2016) παραχωρούσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στον Αλέξη Παπαχελά, υπό τον όρο να δηµοσιοποιηθούν µόνο µετά τον θάνατό του.

Σύμφωνα με το «Secret» της εφημερίδας Παραπολιτικά, άνθρωποι που βρέθηκαν τις προηγούµενες δεκαετίες κοντά στον ιδρυτή της Νέας ∆ηµοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραµανλή, διάβασαν µε ενδιαφέρον -αλλά εκφράζοντας ενστάσεις τις πολλές αναφορές -ειδικά στην περίοδο από το 1958 µέχρι το 1963, όταν Καραµανλής και Μητσοτάκης βρίσκονταν σε αντίπαλα πολιτικά στρατόπεδα, αλλά και µεταγενέστερα.

Τις πρώτες ηµέρες της κυκλοφορίας του βιβλίου δεν υπήρξαν κάποιες δηµόσιες τοποθετήσεις από το «καραµανλικό» στρατόπεδο, καθώς ο τόµος έχει αναφορές µε ιστορική αξία µεν, αλλά για µια περίοδο που βρίσκεται πολλές δεκαετίες πίσω.

Πάντως, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, τίποτα δεν αποκλείεται το επόµενο διάστηµα και, πολύ περισσότερο, όταν κυκλοφορήσει ο επόµενος τόµος, µε αναφορές σε µια πολύ πιο σύγχρονη χρονική περίοδο.

 

Send this to a friend