Αθήνα

21 oC

αραιές νεφώσεις

(ΦΩΤΟ) Ο Φίλης έγινε νονός και είπε… νεράκι το «Πιστευώ»!

Μπορεί ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης να βρίσκεται σε ευθεία αντιπαράθεση με την Εκκλησία τόσο για τα Θρησκευτικά όσο και για τις δηλώσεις του σχετικά με τον ρόλο της στην περίοδο της χούντας και της κατοχής, ωστόσο πρόσφατα έγινε νονός και είπε το «Πιστεύω» απ’ έξω και ανακατωτά.

Το «Πιστεύω» πέρα από το Σύμβολο της Ορθόδοξης Πίστεως αποτελεί και αναπόσπαστο κομμάτι του Μυστηρίου της βάπτισης.

Ο νονός στέκεται στον νάρθηκα του ναού με το παιδί στην αγκαλιά του και επαναλαμβάνει μετά τον ιερέα που τελεί το Μυστήριο. Στη συνέχεια, λέει το καθιερωμένο «Απεταξάμην τον σατανά» και φτύνει συμβολικά τρεις φορές.

Ο φακός του «Secret», της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, βρέθηκε στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου του Λουμπαρδιάρη, στον λόφο του Φιλοπάππου, και απαθανάτισε τον Νίκο Φίλη να κρατάει στην αγκαλιά του τον μικρό Ιωνα, γιο ενός φιλικού του ζευγαριού.

filis_nonos

Το Μυστήριο τέλεσαν δύο μητροπολίτες οι οποίοι έχουν πρωτοστατήσει στις αντιδράσεις εναντίον του κ. Φίλη. Πρόκειται για τον μητροπολίτη Πατρών, κ. Χρυσόστομο (είναι συγγενής της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Πειραιώς, Γεννιά Γεωργίας), ο οποίος είχε στείλει επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα στις 23 Σεπτεμβρίου, ασκώντας δριμύτατη κριτική στον Νίκο Φίλη, και τον μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κ. Κύριλλο.

Την ώρα, μάλιστα, που ο Νίκος Φίλης κρατούσε στην αγκαλιά του τον νεωφότιστο Ιωνα, ο μητροπολίτης Χρυσόστομος με ένα μειδίαμα -αναφέρει, μεταξύ άλλων, η εφημερίδα- παρακολουθούσε το υπουργό Παιδείας να βεβαιώνει την πίστη του, λέγοντας από στήθους το «Πιστεύω».

Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Send this to a friend