Αθήνα

 

28 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

Η μεγαλύτερη στιγμή στην ένδοξη ιστορία του ΠΑΟ: Ο τελικός με τον Άγιαξ στο Γουέμπλεϊ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταξη 30 έργων 98,1 εκατ. ευρώ στο «Αντώνης Τρίτσης»- «Άμεση η στήριξη των πυρόπληκτων περιοχών» λέει ο Πέτσας

Τριάντα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 98.111.742 ευρώ, εντάσσονται προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα.

«Στην κρίσιμη αυτή στιγμή για την πατρίδα μας, με τα πολλαπλά μέτωπα φωτιάς, ιδίως σε Αττική, Εύβοια και Πελοπόννησο, ενώνουμε δυνάμεις για να αποκαταστήσουμε τις ζημιές που έχουν προκληθεί αλλά και για να δώσουμε αναπτυξιακή προοπτική», δήλωσε ο κ. Πέτσας με αφορμή τις νέες εντάξεις, σε συνδυασμό με τη δοκιμασία από τις μεγάλες πυρκαγιές.

«Στο υπουργείο Εσωτερικών είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε στον μέγιστο βαθμό όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη και ανακούφιση των πληγέντων. Είμαστε και θα είμαστε δίπλα στους πυρόπληκτους δήμους και τις περιφέρειες και θα ξαναχτίσουμε -ενωμένοι, όλοι μαζί- ό,τι γκρέμισε η φωτιά με το καταστροφικό πέρασμά της», επισήμανε ακόμη ο κ. Πέτσας.

Στις νέες εντάξεις στο αναπτυξιακό πρόγραμμα για την τοπική αυτοδιοίκηση έμφαση δίνεται στον άξονα προτεραιότητας «Περιβάλλον» και ειδικότερα στην Πρόσκληση ΑΤ01 «Υποδομές ύδρευσης», καθώς και στην ενίσχυση των υποδομών περιοχών που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών.

Ειδικότερα, στα νέα έργα που χρηματοδοτούνται, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται:

Έργα υποδομών ύδρευσης του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, ύψους 7,5 εκατ. ευρώ, καθώς και του Συνδέσμου Ύδρευσης «Καπετάν Τέλος Άγρας» των Δήμων Τριφυλίας, Πύλου – Νέστορος και Μεσσήνης, ύψους 8,7 εκατ. ευρώ. Σε αυτά τα έργα περιλαμβάνονται αντικαταστάσεις παλαιών υδραγωγείων, καθώς και προμήθεια συστημάτων τηλεμετρίας για την καταμέτρηση δεδομένων για τον έλεγχο των διαρροών και της κατανάλωσης στα εξωτερικά και εσωτερικά δίκτυα ύδρευσης. Στο ίδιο πλαίσιο, εντάσσονται στο πρόγραμμα και οι προτάσεις της Διαδημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης των Δήμων Βόρειας, Νότιας και Κεντρικής Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων, συνολικού ύψους 4,7 εκατ. ευρώ.

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών εντάσσονται, επίσης, προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»:

– Δράσεις ηλεκτροκίνησης, όπως στον Δήμο Ρόδου, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ.

– Έργα για την «Αστική Αναζωογόνηση», όπως της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συνολικού προϋπολογισμού 17 εκατ. ευρώ και του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, ύψους 12,4 εκατ. ευρώ.

– Έργα αγροτικής οδοποιίας, όπως του Δήμου Πολυγύρου, συνολικού προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ, του Δήμου Ανωγείων, ύψους 2 εκατ. ευρώ και του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών, ύψους 1,6 εκατ. ευρώ.

– Έργα ενεργειακής αναβάθμισης υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης και χρήσης ΑΠΕ, όπως του Δήμου Νάξου, συνολικού προϋπολογισμού 3,7 εκατ. ευρώ.

– Μελέτες ωρίμανσης στους Δήμους Άνδρου, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Ηρωϊκής Νήσου Κάσου και στον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας-Πειραιά.

Τέλος, στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΑΤ14 «Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021», εντάσσονται πέντε νέες προτάσεις, όπως του Δήμου Καλαμαριάς για τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας για την ανάδειξη των προσώπων που συνέβαλαν στη δημιουργία και πρόοδο του ελληνικού κράτους και του Δήμου Ανατολικής Σάμου για την ανάδειξη και προβολή της Ναυμαχίας της Μυκάλης, μέσω τρισδιάστατης απεικόνισης της ναυμαχίας.

Ροή Ειδήσεων

makedou

03/06/2023 | 14:27

Συγκλονίζει η Ρεγγίνα Μακέδου για την μάχη με τη λευχαιμία

03/06/2023 | 14:03

Η Εύα Καϊλή στην πρώτη της συνέντευξη: Έχω ζήσει σχέσεις όπου δεν υπήρχε εμπιστοσύνη και δεν το ήθελα αυτό με τον Τζόρτζι

03/06/2023 | 13:42

Θεσσαλονίκη: Γέφυρα ζωής για τη μεταφορά εγκύου από την Κοζάνη στο Ιπποκράτειο
ekav ekab asthenoforo new

03/06/2023 | 13:32

Πανικός στο Βόλο: Αυτοκίνητο που οδηγούσε ιερέας «μπούκαρε» σε λαϊκή αγορά και παρέσυρε μία γυναίκα

03/06/2023 | 13:18

Η αντίδραση του Ζουγανέλη όταν συνάντησε τηλεοπτικά το νέο σύντροφο της κόρης του, Νίκο Συρίγο

03/06/2023 | 12:53

Μητσοτάκης: Ανοιχτή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου στη Ροδόπη
ziagkos

03/06/2023 | 12:38

Νίκος Ζιάγκος: Έχω κάνει σεξ με 3.800 γυναίκες, έρχονταν στο σπίτι 20-20 και γίνονταν… όργια

03/06/2023 | 12:30

Ανδρουλάκης στο Ρέθυμνο: Να πάρει η Κρήτη το πολιτικό χρώμα που της ταιριάζει

03/06/2023 | 12:18

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Σαν να έφυγε ένας πέπλος και ο κόσμος έρχεται κοντά μας

03/06/2023 | 11:55

Εκλογές 2023: Για την κάλπη της 25ης Ιουνίου δήλωσαν συμμετοχή 44 κόμματα

03/06/2023 | 11:42

Μπεκατώρου: Πήγα την κόρη μου ξυπόλητη και με κοιτούσαν όλοι, τύπου, μάνα είσαι εσύ; Δεν γνώριζαν όμως τι είχε προηγηθεί…

03/06/2023 | 11:23

Παύλος Πολάκης: Υποτιμήσαμε την επίδραση των επιδομάτων
sissi

03/06/2023 | 11:06

Χρηστίδου κατά Αναγνωστόπουλου: «Δίνεις πανελλήνιες, σου έρχεται το θέμα για την βία κατά των γυναικών, δεν πετάς το στυλό και φεύγεις;»

03/06/2023 | 10:45

Θλίψη στα Χανιά: 57χρονος έχασε τη ζωή του όταν έπεσε απο τη σκάλα του σπιτιού του

03/06/2023 | 10:30

Καφετζόπουλος: «Είμαι πλέον συνταξιούχος- Ρωστήστε τον Χατζηδάκη γιατί κράτησε 4 χρόνια η διαδικασία»
tsipras13
Τσίπρας: Να πάμε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για κοστολόγηση τα προγράμματά μας και μετά να έρθει σε debate ο Μητσοτάκης
androulakis
Ανδρουλάκης από τη Σητεία: «Θέλουμε την Ελλάδα σύγχρονο και δίκαιο Ευρωπαϊκό κράτος»
ekloges2023 neoi 020623
Εκλογές 2023, Έρευνα Eteron: Έτσι «μίλησαν» μέσω κάλπης οι νέοι – Κερδισμένη η ΝΔ, χαμένος ο ΣΥΡΙΖΑ, θετικό πρόσημο για ΠΑΣΟΚ
tsipras skertos 020623
Σκέρτσος σε Τσίπρα: «Πρόεδρε έλα με φόρους» – ΣΥΡΙΖΑ: «Οι μάσκες έπεσαν»
mitsotakis nd sygkentrosi 2905
Θετικός στον κορονοϊό ο Μητσοτάκης – Ακυρώνεται η περιοδεία σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική και η επίσκεψη στο Άγ. Όρος
ekloges dimoskopisi mitsotakis tsipras androulakis
Δημοσκόπηση Marc: 20,6 μονάδες μπροστά η ΝΔ – Στο 11,7% το ΠΑΣΟΚ και 7κομματική Βουλή