Αθήνα

 

17 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

Λαϊκό Λαχείο – 49η κλήρωση: Δείτε τα αποτελέσματα σήμερα, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Παπανδρέου: Τα μεγάλα λόγια Μητσοτάκη δεν μπορούν να αποκρύψουν την ένδεια κυβερνητικού έργου

Τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στην Αχαΐα σχολίασε με ανακοίνωσή του ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για επικοινωνιακής λογικής επισκέψεις σε περιφέρειες, που δεν καλύπτουν την ένδεια του κυβερνητικού έργου.

Επιπλέον ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε ότι ο κ. Μητσοτάκης αναπαράγει κατεστημένες πολιτικές πρακτικές, που καθηλώνουν τους Έλληνες σε λογικές παρελθόντων εποχών.

Δείτε την ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου:

“Και μόνον η καταγραφή των μεγάλων προβλημάτων και των αιτημάτων που αφορούν τον σχεδιασμό και την προώθηση των αναγκαίων δράσεων και έργων που έχει ανάγκη η Αχαΐα, με τα οποία βρέθηκε αντιμέτωπος ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στον τόπο μας και τις επαφές του με τους αιρετούς εκπροσώπους και τους φορείς του Νομού μας, θα έπρεπε να τον είχε πείσει ότι, τα μεγάλα λόγια δεν μπορούν να αποσιωπήσουν ή να αποκρύψουν την ένδεια ως προς το παραγόμενο αποτέλεσμα του κυβερνητικού έργου.

Το χάος που χωρίζει τα λόγια από τα έργα, δεν μπορεί να καλυφθεί από τις μεγάλες, επικοινωνιακής λογικής επισκέψεις του Πρωθυπουργού στις περιφέρειες της χώρας.

Αναπαράγονται πολιτικές αντιλήψεις που θέλουν τον εκάστοτε Πρωθυπουργό ή Υπουργό, να συνεχίζει τις κατεστημένες για δεκαετίες πρακτικές. Αντιλήψεις και πρακτικές που συμπυκνώνει η γνωστή, αλλά και κωμικοτραγική φράση «κατόπιν ενεργειών μου». Μεταφράζονται στην πράξη, σε πολιτική και οικονομική εξάρτηση του πολίτη από τις βουλήσεις ισχυρών παραγόντων, αντί να υπηρετείται το κοινό συμφέρον.

Αυτές οι πρακτικές δεν αποτελούν μόνο καθήλωση σε ένα παρελθόν το οποίο οι Έλληνες πληρώνουν πολύ ακριβά, και ιδιαίτερα τα τελευταία δώδεκα χρόνια με μεγάλο κόπο και πόνο, αλλά αποτελούν και προσβολή για τους ίδιους τους πολίτες, που κάποιοι τους θέλουν άβουλους παρακολουθητές κυβερνητικών επιλογών και αποφάσεων, όπως και ιδεών ειδημόνων.

Όλα αυτά, ευθύνονται για την απουσία σχεδίου και βιώσιμης προοπτικής για τους Έλληνες, τη χώρα. Και τούτο, γιατί όσα είδε και άκουσε ο Πρωθυπουργός στην Αχαΐα, αποτελούν, με τις ιδιαιτερότητες του κάθε τόπου βεβαίως, τον κοινό παρονομαστή της ομηρίας μας στο πελατειακό μοντέλο άσκησης της πολιτικής, που έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική δυσπραγία για τους πολλούς, την κοινωνική καχεξία για το λαό μας και εντέλει την απουσία ζωογόνου οράματος για τη χώρα. Όραμα αναγκαίο ως απάντηση σε ένα σύνθετο παγκόσμιο περιβάλλον πρωτόγνωρων προκλήσεων και άδηλων ως προς την έκβασή τους γεωπολιτικών εξελίξεων.

Η Αχαΐα, όπως και ολόκληρη η Ελλάδα, δεν μπορεί να οδηγηθεί στο μέλλον με την καθυστερημένη έναρξη της κατασκευής ενός δρόμου, όπως της Πατρών – Πύργου. Ούτε και με μια δεκάδα έργων, τα οποία επί χρόνια δρομολογούνται αλλά ακόμη δεν έχουν βρει τη οδό της υλοποίησης τους. Αλλά ούτε και με την συνεχιζόμενη υποβάθμιση βασικών δικαιωμάτων και κοινωνικών υπηρεσίων, όπως της υγείας και της παιδείας.

Μοναδική λυτρωτική και βιώσιμη διέξοδος, είναι ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός, αποτέλεσμα δημοκρατικής και συμμετοχικής διαβούλευσης.

Επίκεντρο ο πολίτης και η ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων του τόπου, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας. Με σύγχρονες πολιτικές, όπως της ενεργειακής δημοκρατίας, που καθιστά τον πολίτη ενεργό, παραγωγό και όχι μόνο καταναλωτή, που θα μειώσει δραστικά το κόστος της ενέργειας. Πολιτικές που συνιστούν και παραδείγματα επιλογών που θα πρέπει να αποτελέσουν μέρος ενός συνεκτικού σχεδίου – οδηγού προς ένα μέλλον αξιοπρέπειας, ελπίδας και προοπτικής. Απαιτείται βέβαια, η διαφανής αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων. Και υπάρχουν προς τούτο, σημαντικές χρηματοδοτήσεις από την ΕΕ, όπως και αυτή του Ταμείου Ανάκαμψης.

Το βασικό διακύβευμα στο οποίο δεν απαντά η Νέα Δημοκρατία, δεν είναι το αν υπάρχουν χρήματα, αλλά το ποιος αποφασίζει το πού πάνε και το πώς οι διαθέσιμοι πόροι. Σχεδιασμένα δημοκρατικά, συμμετοχικά και με διαφάνεια ή πελατειακά, ψηφοθηρικά και υπό την πίεση των μεγάλων συμφερόντων;

Η Ελληνική κοινωνία και η χώρα, δεν μπορούν να συνεχίσουν να βιώνουν την άγονη αντιπαράθεση εκείνων των πολιτικών δυνάμεων που υπηρετούν χωρίς ουδεμία ενοχή όλες εκείνες τις αντιλήψεις και πρακτικές που ευθύνονται για τις συνεχείς κρίσεις και την αδιέξοδη προοπτική για όλους τους Έλληνες”.

Ροή Ειδήσεων

07/12/2022 | 14:14

Γερουλάνος: Η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ δυναμώνει τη Δημοκρατία στους Δήμους

07/12/2022 | 14:14

Τι θα περιλαμβάνει το εορταστικό καλάθι του καταναλωτή και το καλάθι των παιχνιδιών – Εκτός μελομακάρονα και κουραμπιέδες

07/12/2022 | 14:06

Σέρρες: Ξεκίνησε ΕΔΕ για την έκρηξη στο σχολείο

07/12/2022 | 14:04

«Ηθοποιός που ήμασταν μαζί στο Ρετιρέ δέχτηκε κακοποίηση από τον Πέτρο Φιλιππίδη»

07/12/2022 | 13:49

Super Κατερίνα: Η αποκάλυψη του Ανδρέα Μικρούτσικου για την αποχώρηση του Δημήτρη Αλεξάνδρου – Άφωνη η Καινούργιου

07/12/2022 | 13:48

Λίνα Κλείτου: «Όποιος κλέβει για λίγα στα 16, στα 20 μπορεί να σκοτώσει για λιγότερα»
221206071813

07/12/2022 | 13:42

Σέρρες: «Την έχω μπροστά μου την εικόνα πως θέλετε να είμαι, ο Βασίλης ήταν παιδί όλων μας» – Συγκλονίζει ο δάσκαλος αυτόπτης μάρτυρας

07/12/2022 | 13:34

Google: Γιατί δεν τρώω πια χταπόδια, γιατί νυστάζω, τι είναι αφασία και άλλες αναζητήσεις των Ελλήνων το 2022

07/12/2022 | 13:28

ΕΦΕΤ: Αυτό είναι το κατεψυγμένο ρολό κοτόπουλο που ανακαλεί
screenshot 11

07/12/2022 | 13:18

Γιώργος Λιάγκας: Η αναφορά στον θάνατο του πατέρα του – «Πήγαινα πάνω από τον τάφο και του μιλούσα»

07/12/2022 | 13:14

Κούγιας: Ισως αναλάβω τον αστυνομικό που πυροβόλησε τον Ρομά- Να προσέχουν οι «κλαρινογαμπροί» συνάδελφοί μου

07/12/2022 | 13:12

Ο κακομαθημένος Κριστιάνο βρήκε μάστορα!
supermarket 1020x680

07/12/2022 | 13:05

Εορταστικό καλάθι του νοικοκυριού και καλάθι του Άη Βασίλη: Τι θα περιλαμβάνουν – Χωρίς μελομακάρονα και κουραμπιέδες

07/12/2022 | 13:04

Πυροβολισμός 16χρονου: «Δεν έπρεπε να τον πυροβολήσει», λέει ο πατέρας του

07/12/2022 | 12:53

ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: Για να συντονιστούμε με το αύριο
tsipras
Τσίπρας: Αν κλέβεις σπίτια μπορεί να γίνεις βουλευτής, εάν όμως κλέψεις βενζίνη μπορεί να βρεθείς με μία σφαίρα στο κεφάλι
rama mitsotakis
Έντι Ράμα: Ζήτησε συγγνώμη στον Μητσοτάκη για τις δηλώσεις του για τη χώρα μας
androulakis
Νίκος Ανδρουλάκης: Προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για τις παρακολουθήσεις
1478747 georgiadis adonis 930 2 1
Αδ. Γεωργιάδης: 6η εβδομάδα «Καλαθιού» και οι μειώσεις συνεχίζονται
Μετατίθεται η επίσκεψη Μητσοτάκη σε Χειμάρρα, Λειβαδιά και Δερβιτσάνη
katrinis vouli 0612
Κατρίνης: Να δοθεί το ειδικό επίδομα και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων