Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Παπαχελάς για Δένδια-Τσαβούσογλου: Δεν πήγε καλά – Θα μπορούσε να χειροτερέψει η κατάσταση με μονομερή ενέργεια της Τουρκίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θα κάνει νέο κόμμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος;

Αίσθηση προκαλεί ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» που υποστηρίζει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος  “φωτογράφισε” την ανάγκη νέου κόμματος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα: «Ο Ευ. Βενιζελος είναι ένας βιρτουόζος της γλώσσας και επιδέξιος πολιτικός. Για αυτό πρέπει κανείς να διαβάζει πίσω από τις λέξεις που χρησιμοποιεί. Στην τελευταία του συνέντευξη είπε: Πρώτον πως δεν υπάρχει δικομματισμός καθώς “δεν νομίζω ότι υπάρχει αφήγημα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε υπάρχει προοπτική ανάκαμψης”. Δεύτερον, πως η έλλειψη ισορροπημένου δικομματικού συστήματος “είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για την δημοκρατία μας”. Η τρίτη φράση – κλειδί, είναι πως “δεν παρακολουθώ τα όσα γίνονται στο Κίνημα Αλλαγής”, με την οποία αποδόμησε τον ρόλο του επιγόνου του ΠΑΣΟΚ στο πολιτικό σκηνικό. Αν συνθέσει κανείς αυτές τις αναφορές, είναι σαφές πως ο Βενιζέλος “φωτογράφισε” την ανάγκη νέου κόμματος. Θα το κάνει ο ίδιος; Θα φανεί».

Το παρασκήνιο της έντασης Δένδια-Τσαβούσογλου – Τα μηνύματα στην Άγκυρα
Συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου: Πως αντέδρασαν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης
Εύσημα Μητσοτάκη σε Δένδια: Μπράβο για το πώς χειρίστηκες τη δύσκολη συζήτηση με Ερντογάν-Τσαβούσογλου
Μαρκόπουλος – Πλεύρης κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για εκπομπή της ΕΡΤ «εξύμνησης κουκουλοφόρων»
Συνεδρίαση ΚΟ ΚΙΝΑΛ: Η γκρίνια για τα ποσοστά, τις κλειστές διαδικασίες και… το ΠΑΣΟΚ
Ο Τσίπρας αποφεύγει τις λακκούβες κι επιλέγει τον “άλλο δρόμο”