Αθήνα

 

8 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

Μητσοτάκης: Στις 21 Μαΐου 2023 οι εκλογές – Δεύτερες εκλογές το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Ο απερχόμενος διοικητής του Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ δεν με ενημέρωνε ούτε στοιχειωδώς

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας η τοποθέτηση του υποστράτηγου της ΕΛΑΣ, Παναγιώτη Πούπουζα, στη θέση του Διοικητή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι ο νέος διοικητής διαθέτει «ήθος και εντιμότητα» βασικά στοιχεία για να ανταποκριθεί στο κρίσιμο έργο ενώ παράλληλα αμφισβήτησε πλήρως την αποτελεσματικότητα του απερχόμενου διοικητή Ηλία Κοσσυβάκη.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε δε ότι το τελευταίο διάστημα ο κ. Κοσσυβάκης δεν του παρείχε καν την στοιχειώδη ενημέρωση σημειώνοντας ότι και ο ίδιος πληροφορήθηκε τους διαλόγους αξιωματικών της ΕΛΑΣ με μέλη παράνομων κυκλωμάτων από το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της αντιπολίτευσης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «υπήρξε συνέχεια που ήταν κακή. Στην δική μου αντίληψη τα αποτελέσματα της δουλειάς της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων σε σχέση με το πρόβλημα που πιστεύω ότι υπάρχει – το πρόβλημα της διαφθοράς – είναι πενιχρά. Προσωπικά θα ήθελα περισσότερες υποθέσεις να έχουν διερευνηθεί. Το τελευταίο διάστημα δεν έχω καν στοιχειώδη ενημέρωση από τον συγκεκριμένο αξιωματικό. Εκεί υπήρχε ένα στεγανό» για να προσθέσει:

«Ποιος να το ήξερε το δημοσίευμα του Βήματος αν δεν το ήξεραν οι Εσωτερικές Υποθέσεις; Όταν την Κυριακή διάβασα το δημοσίευμα του Βήματος είχα μονό μια επιλογή. Να δώσω εντολή στην υπηρεσία της ΕΛΑΣ να στείλει το δημοσίευμα στην εσωτερικών υποθέσεων και ταυτόχρονα στον εισαγγελέα. Αυτό έγινε αυτομάτως. Πεντακάθαρες κουβέντες. Όλα στο φως. Διαφάνεια . Πραγματικός έλεγχος. Δεν υπάρχει λόγος να συκοφαντείτε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Αφήστε τον να κάνει τη δουλειά του».

Ακόμη, ο Τάκης Θεοδωρικάκος σημείωσε «γιατί ξαφνικά συμβαίνουν πράγματα και συζητούνται πράγματα πάνω στις κρίσεις; Παρατηρήσατε ότι στις κρίσεις της ΕΛΑΣ από άποψη ποσότητας δεν έγιναν κοσμογονικές αλλαγές. Το θεωρώ λογικό γιατί οι προηγούμενες κρίσεις έγιναν προ 8μήνου. Είναι συγκεκριμένες οι αλλαγές και έχουν στόχο την βελτίωση της κατάστασης και να υπάρξουν πλήρεις εγγυήσεις για διαφάνεια και αποτελεσματικότητα. Αυτό ήταν το κριτήριο».

Τέλος, σχετικά με τον νέο διοικητή, Παναγιώτη Πούπουζα, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν προϊστάμενος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, ο Τάκης Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι «τον γνωρίζω ως αξιωματικό τους 16 μήνες που υπηρετώ στο υπουργείο τον γνώρισα και συνεργάστηκα μαζί του για υπηρεσιακά θέματα. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι αυτό που βλέπετε και ακούσατε. Ήθος και εντιμότητα που να μην αμφισβητούνται από την πορεία και τον τρόπο ζωής του. Δεν εξετάζω σε καμία περίπτωση την πολιτική ταυτότητα κανενός όταν μιλάμε για την ΕΛΑΣ. Δεν ρώτησα τον στρατηγό τι θα ψηφίσει. Με ενδιαφέρει το ήθος και η εντιμότητα. Τα έχει, τέλος. Πιστεύω ότι ο στρατηγός έχει μπροστά του τεράστιο όγκο δουλειάς».

Ροή Ειδήσεων

androulakis pasok 2803

28/03/2023 | 21:22

Ανδρουλάκης: Απέναντι σε Μητσοτάκη και Τσίπρα έχω συγκριτικό πλεονέκτημα. Δεν έχω κυβερνήσει και δεν έχω καταστρέψει τη χώρα

28/03/2023 | 21:09

Τσίπρας: Με ξενίζει που ο Ανδρουλάκης θεωρεί ότι το μόνο πρόβλημα που έχει να συνεργαστεί το κόμμα του με τη Δεξιά είναι ο Μητσοτάκης

28/03/2023 | 20:54

Δίκη για το Μάτι – Λιότσιος: «Για ποιο λόγο επετράπη η παρέμβαση Τόσκα σε επιχειρησιακό επίπεδο και ειδικά την ώρα που οι επίγειοι εκλιπαρούσαν για εναέριες δυνάμεις;»
evraiko estiatorio mosant

28/03/2023 | 20:38

Με τη βοήθεια της Μοσάντ η εξάρθρωση του δικτύου τρομοκρατών που ήθελαν να χτυπήσουν εβραϊκό εστιατόριο

28/03/2023 | 20:24

Θεσσαλονίκη: Η μητέρα του κοριτσιού που ξυλοκοπήθηκε από συμμαθήτριά της είχε καταγγείλει bullying στην κόρη της

28/03/2023 | 20:08

Λαγονήσι: Σε καλό δρόμο οι έρευνες για τον «πιστολέρο» – Ενδεχομένως φρουρός κάποιου προσώπου ή σπιτιού ο δράστης
evraiko estiatorio synagogi2 2803

28/03/2023 | 19:46

Αυτό είναι το εστιατόριο που ήθελαν να τινάξουν στον αέρα οι Πακιστανοί τρομοκράτες – Η επίθεση θα γινόταν την ώρα που θα ήταν γεμάτο με κόσμο

28/03/2023 | 19:34

Άγγελος Μπράτης: «Ό, τι συμβαίνει με το σεξ, συμβαίνει και με μια αγκαλιά»

28/03/2023 | 19:04

Γιώργος Στρατάκης: Φυλάκιση 8 ετών για υπεξαίρεση και πλαστογραφία στον γνωστό λυράρη – «Η ψυχή δεν φυλακίζεται! Σύντομα θα ξαναβρεθούμε», λέει ο ίδιος
26xroni apedrase manavissa 2803

28/03/2023 | 18:38

Χαλκιδική: Ζήτησε να πάει τουαλέτα και απέδρασε από το παράθυρο η 26χρονη μανάβισσα-Τήν έπιασαν σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ

28/03/2023 | 18:25

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Με σύνθημα «Κάνε τον θυμό, Απόφαση Αλλαγής» ξεκίνησε η καμπάνια του κόμματος στο διαδίκτυο

28/03/2023 | 18:16

Έφτασε στην Αττική η κακοκαιρία- Βίντεο από την χιονοκαταιγίδα στην Πάρνηθα
varoufakis mera25 1902

28/03/2023 | 18:04

Βαρουφάκης: Ο Μητσοτάκης προκήρυξε εκλογές για τον Μάιο ώστε να στερήσει από τους νέους το δικαίωμα της ψήφου

28/03/2023 | 18:03

Οι τρομοκράτες ήθελαν να χτυπήσουν εστιατόριο στου Ψυρρή που λειτουργεί ως Εβραϊκή συναγωγή – «Επίθεση με αέριο, εκτελέσεις πολιτών και εκρηκτικά»

28/03/2023 | 17:50

Δείτε πως είναι σήμερα η μικρή Μπέτυ από τη σειρά «Λατρεμένοι μου γείτονες»
Μητσοτάκης: Στις 21 Μαΐου 2023 οι εκλογές – Δεύτερες εκλογές το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου
loverdos
Ανδρέας Λοβέρδος: Δεν είμαι πρόσωπο που διαγράφεται, δεν μπορεί να με ακουμπήσει κανείς!
230327123100
Περιοδεία Μητσοτάκη στη Φθιώτιδα – Επιθεώρησε τις εργασίες στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου
Εκλογές 2023: Διάλυση της Βουλής τέλος Απριλίου – Όλο το χρονοδιάγραμμα
Κωνσταντινόπουλος: Δεν αποκλείω τρικομματική κυβέρνηση
pasok kinal deltio typoy
Πηγές ΠΑΣΟΚ: Ουδέν σχόλιο για τις νέες δηλώσεις Λοβέρδου