Αθήνα

22 oC

αραιές νεφώσεις

Το δόγμα Καραμανλή στην κυβέρνηση, αναδεικνύουν στο ΚΙΝΑΛ για την επίθεση που δέχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Βαγγέλης Γιακουμής

Η Φώφη Γεννηματά καλεί Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει την πλεκτάνη που στήνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ

Τι λένε οι δημοσκοπήσεις και πως αποτυπώνουν την εικόνα του ΚΙΝΑΛ μετά τα τελευταία γεγονότα

Στήνουν νέο ´89 για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Δεν πρόκειται να μείνουν όπως τονίζουν με σταυρωμένα τα χέρια στελέχη του ΚΙΝΑΛ μπροστά στην επίθεση που δέχονται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως και για αυτό, σε όλες τις συσκέψεις των κομματικών στελεχών που γίνονται εδώ και μέρες σχεδιάζουν την αντεπίθεσή τους απαντώντας έτσι όπως λένε στον πόλεμο λάσπης που δέχονται και θα δεχτούν μέχρι τις εκλογές για προφανείς λόγους: Να κερδίσει μέσω της σπίλωσης το ΚΙΝΑΛ τους ψηφοφόρους του κέντρου που φεύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ απογοητευμένοι και κινούνται προς το ΚΙΝΑΛ.

Παράλληλα όπως σημειώνουν στελέχη της Φώφης Γεννηματά, τρέχουν και οι δημοσκοπήσεις που έχουν ενδιαφέρον και τις οποίες παρακολουθούν για τα ευρήματά τους. Σύμφωνα με αυτά, φαίνεται όπως αναφέρουν στελέχη της Χαρ. Τρικούπη, πως “η επιχείρηση καταβαράθρωσης του ΚΙΝΑΛ με τον πόλεμο λάσπης που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν περνά στους πολίτες καθώς οι μετρήσεις δείχνουν ελάχιστη επιρροή στους ψηφοφόρους που καταλαβαίνουν τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση επικεντρώνει την κριτική της σε πρώην στελέχη και πρώην υπουργούς που ελέγχονται”.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά σε όλες τις συσκέψεις κάνει σαφές προς όλους ότι είναι ξεκάθαρο ότι δέχονται επίθεση από τον κ. Τσίπρα που καλοβλέπει τους ψηφοφόρους της κεντροαριστεράς σαν λάφυρα. Η ίδια το ανέφερε άλλωστε και δημόσια: «Είναι προφανές ότι δεχόμαστε μια ολομέτωπη επίθεση. Είναι φανερό ότι στην προσπάθειά του ο κ. Τσίπρας να διαχειριστεί την ήττα του μετά τις εκλογές, κάνει τα πάντα και είναι προφανές ότι έχει στηθεί μια ιστορία σκανδαλολογίας η οποία έχει ως στόχο να πλήξει τη δημοκρατική παράταξη. Είπα κάποια στιγμή στην περιοδεία στα Δωδεκάνησα ότι μέσα στον πανικό του να δει πόσες δυνάμεις μπορεί να συγκρατήσει από τον προοδευτικό χώρο, δεν θα διστάσει να φτάσει να σπιλώσει τη δημοκρατική παράταξη και να φτάσει ακόμα και στον Ελευθέριο Βενιζέλο. Αρκετά πια με αυτή την κατάσταση”.

Έτσι, η απόφαση που έχει ληφθεί σε όλα τα επίπεδα είναι η ανάδειξη της συμπεριφοράς στελεχών της καραμανλικής δεξιάς με πρώην υπουργούς του που τώρα βρίσκονται κοντά στο σύστημα του σημερινού πρωθυπουργού. Πρόκειται τις επόμενες ημέρες και μέχρι να γίνουν οι εκλογές, το ΚΙΝΑΛ να αναδείξει το πόσο κοντά στον σημερινό πρωθυπουργό βρίσκεται το “μακρύ χέρι” του Κυριάκου Μητσοτάκη με διάφορες μορφές που λέγεται Κώστας Καραμανλής. Η κ. Γεννηματά αναφέρει ότι “για τον κ. Μητσοτάκη έχει έρθει η ώρα πια να πάρει καθαρή θέση και για τα στελέχη της Ν.Δ. που είχαν κορυφαίες θέσεις στο παρελθόν σε κυβερνήσεις της Ν.Δ. και σήμερα αποτελούν το βασικό δίκτυο που στήνεται όλη αυτή η πλεκτάνη” χαρακτηρίζοντας έτσι το τρόπο που στήνεται ένα νέο ‘89.

Είναι η πρώτη φορά που στην ουσία το ΚΙΝΑΛ μετατοπίζει την πολιτική του και την εστιάζει καθαρά απέναντι στις ημέρες του Κώστα Καραμανλή βάζοντας στο επίκεντρο της πολιτικής του τον πρώην πρωθυπουργό που εμμέσως παρέχει όπως λένε πολιτική στήριξη και ανοχή στον Αλέξη Τσίπρα. Με αυτόν τον τρόπο το ΚΙΝΑΛ επιχειρεί να απογυμνώσει πολιτικά και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ασκώντας έτσι διμέτωπη κριτική όχι μόνο στον πρωθυπουργό αλλά και στο αρχηγό της Ν.Δ.

Από τώρα και στο εξής τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ θα «βομβαρδίζουν» στα τηλεοπτικά παράθυρα την εποχή του κ. Καραμανλή θυμίζοντας τις δικές του πολιτικές που έφτασαν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής και παράλληλα πιστεύουν ότι σήμερα υπάρχουν στην κυβέρνηση ορισμένοι που τον πιστεύουν και ακολουθούν το δόγμα του Καραμανλισμού.

Send this to a friend