Αθήνα

11 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κρίσιμες ώρες για τη Νανά Παλαιτσάκη: Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση- Η τελευταία της ανάρτηση για τον εμβολιασμό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ξέφυγε» ο Παρασκευόπουλος –Ζητά να αποποινικοποιηθεί το κάψιμο της σημαίας!

Υπέρ της αποποινικοποίησης του αδικήματος της προσβολής του εθνικού συμβόλου εμφανίστηκε με συνέντευξη του, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και γνωστός ακαδημαϊκός, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Υπέρ της αποποινικοποίησης του αδικήματος της προσβολής του εθνικού συμβόλου εμφανίστηκε με συνέντευξη του, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και γνωστός ακαδημαϊκός, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής», ο κ. Παρασκευόπουλος δηλώνει πως η πράξη αυτή πρέπει να αποδοκιμάζεται πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά, κάτι που κατά την άποψή του, είναι και πιο αποτελεσματικός τρόπος.

«Τιμώ την ελληνική σημαία και πιστεύω ότι η ηθικο-κοινωνική αποδοκιμασία των προσβολών της θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική», λέει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο πρωην υπουργός τάσσεται υπέρ της ισορροπημένης στάσης της Αστυνομίας απέναντι στους αντιεξουσιαστές, ισχυριζόμενος πως «αν ήταν σκληρότερη θα ήταν σκληρότερα και τα επεισόδια».

Ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρεται επίσης στην Χρυσή Αυγή υποστηρίζοντας πως αν το κόμμα αυτό προχωρήσει σε κινήσεις εκδημοκρατισμού, θα πρέπει να λάβει τη στήριξη του πολιτικού σύστηματος, προτιμώντας τη σύγκλιση από τη διαρκή ρήξη.

«Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης», επισημαίνει ο κ. Παρασκευόπουλος και συνεχίζει: «Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».

Επιπλέον, ο πρωην υπουργός εμφανίστηκε ανήσυχος για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υποκλέπτονται συνομιλίες ακόμη και υπουργών.

Τέλος, ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρθηκε και στην απομάκρυνση του από το υπουργείο Δικαιοσύνης, αποκαλύπτοντας ότι ένιωσε πικρία.

 

 

Βενιζέλος: Η στρατηγική του Ελσίνκι ήταν το optimum με βάση τα δεδομένα της εποχής του
Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας
Έκκληση Μητσοτάκη στους πολίτες να εμβολιαστούν το συντομότερο
Ο Βαρουφάκης ζητά κατάργηση της στρατιωτικής θητείας και διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας
Άδωνις Γεωργιάδης: Το κράτος δεν μπορεί να δίνει λεφτά για πάντα- Η επιτροπή λέει όχι στα ανοικτά εμπορικά κέντρα
Χρυσοχοΐδης σε Τσίπρα: «Ανίερο να σκυλεύεις πολιτική σε φρέσκο αίμα δημοσιογράφου»