Αθήνα

21 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Άννα Φόνσου: Μου έχει τύχει να μην έχω δουλειά και να φυλάω γάτες – Είμαι 90 plus (vid)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Παπαντωνίου: Κακουργηματική δίωξη στον πρώην υπουργό για την πώληση του σπιτιού στη Σύρο

Σε βάρος του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη για το αδίκημα της ψεύδους βεβαίωσης σχετικά με τις συνθήκες πώλησης του πολυτελούς ακινήτου τους στη Σύρο.

Σε βάρος του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη για το αδίκημα της ψεύδους βεβαίωσης σχετικά με τις συνθήκες πώλησης του πολυτελούς ακινήτου τους στη Σύρο.

Η δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς και, εκτός από το ζεύγος Παπαντωνίου, στρέφεται και κατά δύο υπαλλήλων της ΔΟΥ Κηφισιάς, στους οποίους απαγγέλθηκε κατηγορία για ηθική αυτουργία στο κακούργημα που βαραίνει το ζεύγος Παπαντωνίου, δηλαδή της ψεύδους βεβαίωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, από την έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελία Διαφθοράς, προέκυψε πως οι δυο κατηγορούμενοι υπάλληλοι της ΔΟΥ Κηφισιάς, ενώ ήταν σε θέση να δουν ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του είχαν χρέη προς το Δημόσιο, ωστόσο τους χορήγησαν παράνομα φορολογική ενημερότητα, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος και ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του να μπορέσουν να πουλήσουν το συγκεκριμένο ακίνητο το έτος 2016.

Κατά την έρευνα, εντοπίστηκαν δόλιες ενέργειες, με σκοπό το ζεύγος Παπαντωνίου να αποκομίσει όφελος από την πώληση του ακινήτου.

Την έρευνα για τις συνθήκες πώλησης του πολυτελούς ακινήτου -την οποία είχε διατάξει η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη- διενήργησαν οι επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούραε και Στέλιος Μανόλης.

Πλέον, η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή κατά της Διαφθοράς, ο οποίος αναμένεται να καλέσει σε απολογία τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και να αποφασίσει για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.

Τσίπρας: Το’ χει η μέρα! 11 Ιουνίου 2013 ο Σαμαράς έκλεισε την ΕΡΤ, 11 Ιουνίου 2021 ο Μητσοτάκης έκλεισε τα μικρόφωνα της Βουλής
«Δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά» – Τι λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ για το «μπλόκο» Τασούλα σε Τσίπρα
«Μετωπική» για το εργασιακό νομοσχέδιο – Πώς σχεδιάζει ν’ απαντήσει στην αντιπολίτευση η κυβέρνηση, τι θα γίνει στη «μάχη» της Βουλής
Νέα Δημοκρατία σε ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει εξορθολογίσει πλήρως τα οικονομικά του κόμματος
Πελώνη: «Δεν τίθεται θέμα απολύσεων των εργαζομένων που δεν θα εμβολιαστούν»
Μητσοτάκης: «Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο δίνει δύναμη στον εργαζόμενο» (ΒΙΝΤΕΟ)