Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Παρουσιαστής του ΣΚΑΪ βγήκε on air με γύψο… ΠΑΣΟΚ (ΦΩΤΟ)

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Πέτρος Σταυριανός ορίστηκε νέος πρόεδρος στο «Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ»

Ο δικηγόρος Πέτρος Σταυριανός αναλαμβάνει πρόεδρος της «Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ», μετά την παραίτηση του Γιάννη Μηλιού.

Δικηγόρος στο επάγγελμα, ο κ. Σταυριανός, που ως τώρα κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου, υπήρξε νομικός σύμβουλος στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, σύμβουλος του πολιτιστικού κέντρου ΟΗΜ καθώς και δικηγόρος της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

[the_ad id=”493520″]

Aντιπρόεδρος αναλαμβάνει η Ελευθερία Ράπτου, θεατρολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην κατεύθυνση «Σχεδιασμός-Χώρος-Πολιτισμός» και υποψήφια διδάκτωρ ΕΜΠ. Δραστηριοποιείται στον τομέα της πολιτιστικής διαχείρισης, της πολιτιστικής πολιτικής και πολιτιστικής διπλωματίας. Έχει συνεργαστεί με το Φεστιβάλ Αθηνών, κατά την περίοδο από το 2012 μέχρι και το 2015.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Μηλιός παραιτήθηκε από πρόεδρος της «Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.» στα τέλη Ιανουαρίου. Ο κ. Μηλιός είχε τοποθετηθεί σε αυτή τη θέση από το Νοέμβριο του 2016 και υπέβαλε την παραίτησή του, όπως αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook, στις 31 Ιανουαρίου την οποία και έκανε δεκτή η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά.

Η Επιτροπή των Ειδικών θα εξετάσει το άνοιγμα μουσείων, σινεμά & θεάτρων – Τι προτείνει η κυβέρνηση
Ακρόπολη: 3 βραβεία απέσπασε ο νέος φωτισμός της
ΗΠΑ: Αυτό είναι το πιο ακριβό έργο τέχνης στον κόσμο – Πού βρίσκεται (ΒΙΝΤΕΟ)
Ιταλία: Επιστρέφει η αρένα στο Κολοσσαίο
Μενδώνη για απώλεια Παπαγεωργίου: Από τους βασικούς εκπροσώπους της γενιάς του ‘70 – Με την αναλυτική του σκέψη ανανέωσε τη σύγχρονη ελληνική ποίηση
Κώστας Γ. Παπαγεωργίου: «Έφυγε» σε ηλικία 76 ετών ο γνωστός ποιητής