• Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου
  • 06:56

Αθήνα

14 oC

αραιές νεφώσεις

Αρκετή μιζέρια φάγαμε, δώστε χορεύτριες στον Φαν’τ Σιπ!

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος βλέπει έναν οραματιστή στο πρόσωπο του προπονητή της Εθνικής, άνθρωπο που έχει πλάνο και σχέδιο για να μας βγάλει από τα υπόγεια! Είναι κανονικός, έχει διάθεση, αφήστε τον!

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος βλέπει έναν οραματιστή στο πρόσωπο του προπονητή της Εθνικής, άνθρωπο που έχει πλάνο και σχέδιο για να μας βγάλει από τα υπόγεια! Είναι κανονικός, έχει διάθεση, αφήστε τον!

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος

Ο άνθρωπος που πρότεινε και έφερε στην Εθνική Ελλάδας αυτόν τον ωραίο τύπο, τον Ολλανδό Τζον Φαντ Σιπ, αυτόν για τον οποίο έλεγαν πολλοί στην αρχή ότι τον κουβάλησαν από τα… Lidl, θα πρέπει να πάρει χρηματικό μπόνους και επιπλέον ένα ταξίδι στο Άμστερνταμ, με όλα τα έξοδα πληρωμένα! Γιατί δεν έκανε απλή επιτυχία, διάνα έκανε!

Φαίνεται ότι μετά από πολλά χρόνια, η Εθνική βρήκε επιτέλους προπονητή που να την πάρει από το χέρι και να τη χτίσει από την αρχή, να της δώσει ταυτότητα και όραμα, να την κάνει ξανά αναγνωρίσιμη και σεβαστή στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, να την οδηγήσει στα παλιά σοβαρά μονοπάτια. Όχι να της δώσει το… Euro –γιατί αυτά γίνονται μια φορά στη ζωή- αλλά να την κάνει υπολογίσιμη, αξιόμαχη, μια κανονική ομάδα που δεν θα είναι σάκος του μποξ, δεν θα χάνει από Φερόες και Λιχτενστάϊν, δεν θα γίνεται περίγελος, δεν θα έχει καμία σχέση με περιοδεύοντα θίασο!

Γιατί ας μην κοροιδευόμαστε. Αυτό είχε γίνει η εθνική τα τελευταία χρόνια. Άχρωμοι προπονητές –έως και τουρίστες-, άνθρωποι χωρίς στόχους, πλάνο, όραμα. Ο μισθός να πέφτει κι όλα είναι καλώς καμωμένα. Κι αν ξεφτιλιζόμαστε, δεν τρέχει και τίποτα βρε αδελφέ. Ποιος δίνει σημασία!

Να καλούμε τους παίχτες που θέλουν οι πρόεδροι, αυτούς που κάνουν κλικ στο κοινό, ε, κι αν φυλάνε και τα πόδια τους, τι να κάνει αυτός, να τους δείρει στο γήπεδο;

Ο Φαν’τ Σιπ λοιπόν, άνθρωπος νέας κοπής, δεν πήρε απλώς μαχαίρι, πήρε και σκούπα διατεθειμένος να τα αλλάξει όλα! Το πολύ-πολύ να τον έδιωχναν κι αυτόν. Αλλά είχε ξεκαθαρίσει ένα πράγμα στο μυαλό του. Ότι αν είναι να φύγει, ας γίνει έχοντας κάνει αυτό που θέλει ο ίδιος.

Δεν ήταν ένα απλό ανακάτεμα της τράπουλας, δυο ξεσκαρταρίσματα και πάμε παρακάτω. Γκρέμισμα ήταν.

Ο Ολλανδός ευγενής –γιατί τέτοιος είναι- έκανε με το ξεκίνημά του πράγματα που δεν θα τολμούσε κανείς. Το να πετάξεις έξω από την ομάδα τους κατά τεκμήριο καλύτερους παίχτες της τον Κώστα Μανωλά και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, δεν λέγεται διορθωτική κίνηση, επανάσταση λέγεται!

Έτσι έδειξε σε όλους –και στους ίδιους και στους άλλους- ότι θα παίζει όποιος σκίζεται για την Εθνική, όποιος δίνει την ψυχή του, όποιος καταθέτει καρδιά στο χορτάρι.

Δεν τον ένοιαξαν καθόλου τα ονόματα. Έφτασε στο σημείο να καλέσει –και να βάλει να παίξουν- άγνωστα παιδιά όπως ο Παυλίδης και ο Χατζηδιάκος. Τους αγνοούσαν ακόμα και φανατικοί ποδοσφαιρόφιλοι!

Όχι κλήσεις έτσι για να γίνονται, αλλά με παίχτες που υπηρετούν το πλάνο. Όχι της μιζέριας και της αγγαρείας αλλά του κανονικού ποδοσφαίρου. Όχι παίχτες για κλεφτοπόλεμο, αλλά για να παίξουν, να δημιουργήσουν, να κάνουν φάσεις, να γυρίσουν το παιχνίδι όπως χτες με τη Φινλανδία, να το κερδίσουν.

Ο Φαν’τ Σιπ ήρθε για να χτίσει, φτιάχνοντας μια ομάδα που θα παίζει κανονικό ποδόσφαιρο κι ας χάνει. Γιατί μόνο έτσι, με την κανονικότητα, μπορεί να βγει από το υπόγειο και να ξανανέβει τα σκαλιά.

Αν είχε έρθει λίγο, ελάχιστα νωρίτερα, θα είχαμε περάσει και στο Euro του 2020. Αρκούσε μια ισοπαλία με τη Φινλανδία και νίκη επί της… παγκόσμιας δύναμης που λέγεται Λιχτενστάιν!

Αλλά έστω κι έτσι, μετά από μια αποτυχία (σε όμιλο με Φινλανδία, Αρμενία, Βοσνία και Λιχτενστάιν, πέρα από το απόλυτο φαβορί, την Ιταλία), η Ελλάδα δείχνει ότι χάρη στον Ολλανδό βγαίνει από το τούνελ, αυτό το πηχτό σκοτάδι. Εκεί που την είχαν ο Ρανιέρι, ο Μαρκαριάν με τις μηδέν νίκες, ο Σκίμπε, ο Αναστασιάδης, οι προκάτοχοι δηλαδή του Φαν’τ Σιπ.

Ας τον αφήσουν λοιπόν να δουλέψει όπως εκείνος θέλει, όπως οραματίζεται. Αν επιθυμεί και δασκάλα γιόγκα, ας του τη φέρουν. Αν θέλει έδρα της Εθνικής τη Γαστούνη, ας του το κάνουν. Γιατί είναι πια σαφές ότι έχει όραμα και πλάνο, έχει σχέδιο, έχει δίψα και φιλοδοξία, ε, ας έχει και τα εχέγγυα να κάνει κάτι καλό αυτός ο απόλυτος εχθρός της μιζέριας. Αρκετή φάγαμε…

Send this to a friend