Αθήνα

21 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Παντρεύτηκε ο Κώστας Σλούκας την εντυπωσιακή σύντροφό του (ΕΙΚΟΝΕΣ)

STIGMA

Φιλανθρωπία με το ζόρι

Ενόψει των εκλογών, πολύς κόσμος εμπορεύεται συναίσθημα. Σε αυτό το πλαίσιο μπορούμε να τοποθετήσουμε την καταγγελία πρώην δημοτικού

Αυτό που δεν αναφέρει ο πρώην δημοτικός σύμβουλος είναι ότι ο Δήμος, στον οποίο υπηρέτησε, αφήνει αδύναμους ανθρώπους στην τύχη τους, δηλαδή στην ατυχία τους. Δεν υπάρχουν δομές φιλοξενίας, δεν υπάρχουν μηχανισμοί άμεσης υποστήριξης, δεν υπάρχει οργανωμένο δίκτυο ανθρώπων.

[the_ad id=”493520″]

Μήπως ο πρώην δημοτικός σύμβουλος πρότεινε κάποτε να ιδρυθεί ταμείο αλληλοβοήθειας για οικονομικά αδύναμους; Θα μπορούσε να υπάρχει αποθεματικό που να βοηθά σε τέτοιες περιπτώσεις. Να είχε αναλάβει ο Δήμος θεσμικά να πληρώνει ένα ποσοστό του ενοικίου κάθε μήνα. Κάτι σαν «πρόγραμμα στήριξης στέγης».

Μήπως ο πρώην δημοτικός σύμβουλος συνέβαλε στην ίδρυση κάποιας υπηρεσίας που να βρίσκει δουλειές σε ανθρώπους που χρειάζονται άμεσα εισόδημα; Κάποια υπηρεσία που να συνδέει απευθείας τον ιδιωτικό τομέα με τους έχοντες ανάγκη; Φυσικά ο δήμος δεν είναι ΟΑΕΔ αλλά πάντα υπάρχει τρόπος να στηρίξει έναν ανεξάρτητο φορέα, εφόσον κάποιος το προτείνει με σοβαρότητα.

Ας δούμε όμως την ανάρτηση του Δημητρίου Βιριράκη, που επιχειρεί να συγκινήσει τους Χανιώτες:

«Το είδαμε κι αυτό! Ιδιοκτήτης διαμερίσματος στα Χανιά ξήλωσε χθες την εξώπορτα του διαμερίσματος του, προκειμένου να εξώσει (βιαίως) την ενοικιάστρια, μια φτωχή γυναικά με τρία παιδάκια που του χρωστούσε νοίκια….

Τέτοιες βίαιες πρακτικές και αυτοδικίες είναι τελείως καταδικαστέες, πόσο μάλλον αυτές τις ημέρες των Χριστουγέννων και πιστεύω η αστυνομία να κάνει το καθήκον της και να συλλάβει αυτόφωρο τον βίαιο ιδιοκτήτη προς παραδειγματισμό όλων…

Ελπίζω να μην χρειαστεί να επανέλθω με ονόματα και διευθύνσεις, των εμπλεκομένων στην υπόθεση προσώπων…»

[inline_article order=”1″]

Η απειλή του ότι θα κοινοποιήσει το όνομα του ιδιοκτήτη έχει και αυτή το ενδιαφέρον της. Δεν πληροφορούμαστε εάν έχει και εκείνος ανάγκη από τα χρήματα, δεν μαθαίνουμε αν τυχόν αυτό είναι το μοναδικό του εισόδημα. Δεν υπάρχει επίσης κανένα επιχείρημα, γιατί θα πρέπει να παραχωρεί δωρεάν το διαμέρισμα. Ναι, είναι σκληρό και ασυγχώρητο να πετιέται στο δρόμο μια μάνα με τα παιδιά της, είναι απάνθρωπο να υφίστανται αυτή τη βία τρία ανήλικα αλλά για τον Δημήτριο Βιριράκη υπήρχε κι άλλη λύση: να βγάλει από τη δική του τσέπη τα χρωστούμενα. Αντί να απαιτεί από τον ιδιοκτήτη να χαρίσει το ποσό, ας αναλάβει ο ίδιος τα έξοδα. Δεν μπορεί να εξαναγκάζει έναν συμπολίτη του να κάνει φιλανθρωπία.

Φαίνεται όμως ότι ο πρώην δημοτικός σύμβουλος αποφάσισε να ενσαρκώσει μια δημοφιλή έκφραση, να γίνει κυριολεκτικά «τζάμπα μάγκας».

Η Αγία Λαύρα του ελληνικού αθλητισμού, η μέρα της επανάστασης που άλλαξε την ιστορία!
Σταρούμπες σε απόσυρση πριν από… τη γονιμοποίηση – «Μπράβο» στην Καίτη, τεράστιο «Ζήτω» για την Ελεονώρα
Ποιοι παικταράδες θα δουν το Euro2020 από τον καναπέ!
Στο μυαλό της Σάκκαρη και στο «γιατί ρε Μαρία»
Αντιλαϊκό κι αντεργατικό το νομοσχέδιο για τα εργασιακά,… απορρυθμίζει την αγορά της εργασίας!
Στέφανος και Μαρία στο δρόμο του μεγάλου Γκάλη!