• Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου
  • 11:42

Αθήνα

14 oC

αίθριος καιρός

Η ευκαιρία του Κινήματος Αλλαγής

ΓΡΑΦΕΙ Ο Αιμίλιος Περδικάρης

Κι όμως, το Κίνημα Αλλαγής έχει την ευκαιρία του. Δεν είναι άλλη από την υπόθεση Σημίτη και την ανοίκεια επίθεση που δέχεται ο πρώην πρωθυπουργός, στο πρόσωπο του οποίου κάποιοι επιχειρούν να φορτώσουν τις αμαρτίες δεκαετιών.

 

Ποια είναι αυτή η ευκαιρία; Να μπορέσει να συσπειρώσει γύρω του όλους τους σκεπτόμενους ψηφοφόρους του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς - κι όχι μόνο - τους οποίους επιχειρεί να σφετεριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ένας ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όσο πλησιάζουν οι εκλογές, μετέρχεται τρόπων που παραπέμπουν σε άλλες καταστάσεις και άλλα... καθεστώτα.

Η βασική επικοινωνιακή τακτική του είναι να προκαταλάβει και να παρουσιάσει τους αντιπάλους του όπως ακριβώς είναι στην πραγματικότητα ο ίδιος. Λέγεται δε ότι η τακτική αυτή ονομάζεται «μπούμερανγκ» στα υπόγεια του Μαξίμου...

ΣΧΕΤΙΚΑ

Μόνο που καμιά φορά μπορεί να γυρίσει ως μπούμερανγκ. Εναντίον τους. Κι αυτή ακριβώς είναι η ευκαιρία που έχει προς αξιοποίηση το Κίνημα Αλλαγής. Το οποίο, ως πρώτο θετικό βήμα, έσπευσε - σωστά - να υψώσει ασπίδα προστασίας για τον πρώην πρωθυπουργό.

Send this to a friend