Αθήνα

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

Όποιος θέλει ΕΡΤ, να την πληρώνει

Να θυμηθούμε την περίοδο πένθους, τότε που όλοι θρηνούσαν το «μαύρο» που εξέπεμπε η Αγία Παρασκευή και κατηγορούσαν τον Αντώνη Σαμαρά για τη δολοφονία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Χαίρονται άραγε σήμερα για τη διάσωση της ΕΡΤ;

Γράφει η Λώρη Κέζα

Δεν έχει καν νόημα να αναφερθούμε στα ονόματα, ποιος πήγε, ποιος έφυγε, ποιος ανέλαβε, ποιος παραιτήθηκε. Η επικαιρότητα είναι θλιβερή. Η κρατική τηλεόραση δίνει καθημερινά δείγματα προπαγάνδας που παραπέμπουν σε παράξενες εποχές ενώ η ένσταση, ότι όλα τα σοβαρά κράτη διαθέτουν δημόσια τηλεόραση, καταπίπτει από τα δεδομένα. Η Ελλάδα δεν είναι σοβαρό κράτος, δεν έχει σοβαρή κυβέρνηση και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν καμία σχέση με το BBC. Η ενημέρωση της κρατικής τηλεόρασης θυμίζει παραμάγαζο, οι πρακτικές διοίκησης έχουν περάσει πλέον στη φαιδρότητα, οι σχέσεις μεταξύ εργαζομένων παραπέμπουν σε δυστοπία.

Όλο αυτό το πληρώνουν οι κάτοικοι της χώρας, το πληρώνουν υποχρεωτικά, είτε βλέπουν τηλεόραση είτε όχι. Οι θεατές έχουν γυρίσει την πλάτη από καιρό σε αυτό το προϊόν που δεν έχει σχέση με ενημέρωση αλλά αποτελεί όργανο προπαγάνδας ορισμένων προσώπων της κυβέρνησης. Μόνοι τους τα λένε, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η αντικειμενική ενημέρωση και η υγιής διοίκηση έχουν αποχωρήσει από τα κρατικά κανάλια. Οι καταναλωτές που πληρώνουν την ΕΡΤ έχουν ανεχτεί πολλά αλλά για λόγους συναισθηματικούς και συμβολικούς απαίτησαν να ανοίξει και πάλι όταν έκλεισε απότομα δείχνοντας μαύρο στον αέρα. Οι καταναλωτές ανέχτηκαν να πληρώνουν υπαλλήλους που πήγαιναν μόνο για να εισπράξουν το μισθό, χωρίς να έχουν εργαστεί ποτέ, ανέχτηκαν να πληρώνουν μισθούς πενταπλάσιους από αυτούς της αγοράς, ανέχτηκαν να συντηρούν αριθμό εργαζομένων πολλαπλάσιο του αριθμού της ιδιωτικής τηλεόρασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Ας ληφθεί μια γενναία απόφαση, να δούμε αν ο τηλεθεατής, ο ακροατής επιθυμεί να στηρίζει αυτό το σάπιο οικοδόμημα. Αντί να είναι ενσωματωμένο το τέλος υπέρ της ΕΡΤ στο λογαριασμό της ΔΕΗ, ας αποσταλεί σε ξεχωριστό λογαριασμό, στον ίδιο φάκελο. Να είναι η πληρωμή προαιρετική, όποιος βλέπει ΕΡΤ, όποιος θέλει να υπάρχει ΕΡΤ, ας πληρώσει. Και όταν έρθει η ώρα της αλήθειας, όταν δηλαδή μετρήσουμε πόσοι πραγματικά θέλουν να υπάρχει αυτό το προπαγανδιστικό προϊόν, θα ληφθούν αποφάσεις. Τώρα που η κρατική ραδιοτηλεόραση βρίσκεται στο πιο χαμηλό σημείο, αξιοπιστίας και απήχησης είναι απορίας άξιο να δούμε πόσοι είναι πρόθυμοι να την στηρίξουν.

Send this to a friend