• Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου
  • 02:52

Αθήνα

11 oC

αραιές νεφώσεις

Μήνυμα να ανεξαρτητοποιηθούν;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία βλέπουν το ..μέλλον τους μέσα από την αποδυνάμωση του Κινήματος Αλλαγής. Έχουν ήδη ρίξει δίχτυα και περιμένουν να “μετρήσουν” την απήχησή τους στους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους. Οι μεν αξιοποιούν στελέχη από την ευρύτερη παράταξη και οι δε, δηλώνουν ότι θα τα αξιοποιήσουν.

Γράφει η Φώφη Γιωτάκη

Ο στόχος είναι κοινός και απόλυτα κατανοητός. Επιχειρούν αμφότεροι να διεμβολίσουν, πρώτοι και καλύτεροι, την δεξαμενή των κεντροαριστερών ψηφοφόρων, η στάση ή οι μετακινήσεις των οποίων, κρίνουν συνήθως το εκλογικό αποτέλεσμα. Στο Κίνημα Αλλαγής δεν έχουν λοιπόν ...απορίες για την στρατηγική στόχευση των δύο μεγάλων κομμάτων. Ούτε και οι ψηφοφόροι που ακούνε κρίνουν και αποφασίζουν- ακόμη και λίγα δευτερόλεπτα πριν να φτάσουν στην κάλπη. Είναι μακρύς ο δρόμος, ακόμη και αν οι εκλογές γίνουν ...αύριο.

Δεν είναι όμως μόνο το Κίνημα Αλλαγής που πρέπει να διατηρήσει ή -με βάση το καλύτερο, για εκείνο, σενάριο- να τις ενισχύσει. Ή τέλος πάντων να προστατευτεί από τις ... επιθέσεις φιλίας. Είναι και το Ποτάμι στο στόχαστρο. Καθώς κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δεν αποφεύγουν να υπογραμμίσουν ότι μπορεί να συνεργαστούν προεκλογικά με ανεξάρτητους βουλευτές, όχι όμως με το Ποτάμι. Στέλνουν μήνυμα ανεξαρτητοποίησης, πριν το Συνέδριο του Ποταμιού, σε κάποιους βουλευτές του;

Send this to a friend