Αθήνα

22 oC

σποραδικές νεφώσεις

Η συμφωνία των Πρεσπών πάει, «πέθανε» πολιτικά!

Αυτό ήταν, όσο και αν θέλει ο κ. Τσίπρας να κρατήσει τη συμφωνία ζωντανή, η εικόνα μετά και την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά είναι πως η συμφωνία των Πρεσπών «πέθανε» και δεν μπορεί να «αναστηθεί».

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Έστω και αν ο κ. Τσίπρας κάνει ό, τι μπορεί ως επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας για να την φέρει σε πέρας και να την κυρώσει από την ελληνική βουλή.

Ποιος θα ψηφίσει μετά από την παραίτηση Κοτζιά; Ακόμη και εκείνοι οι βουλευτές που το σκέφθηκαν, πλέον έχουν δεύτερη σκέψη στο μυαλό τους και σε κάθε περίπτωση όλα λαμβάνονται υπόψη ακόμη και οι πιο ακραίες και υπερβολικές σκέψεις για το τι πραγματικά μπορεί να έχει συμβεί ώστε να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Εμείς βλέπουμε μόνο αυτά που δεν κρύβονται ή που θέλουν οι πρωταγωνιστές να βγούνε δημόσια, δεν έχουμε την πραγματική εικόνα για το τι τελικά συνέβη και οδηγήθηκαν σε ρήξη Κοτζιάς και Καμμένος.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Το επαναλαμβάνουμε ο Καμμένος είναι ο νικητής από την υπόθεση των Πρεσπών γιατί εμφανίζεται αμετακίνητος στις θέσεις του, δείχνει ότι υιοθετεί την άποψη των συμπολιτών του που κρίνουν τη συμφωνία μη συμφέρουσα για τη χώρα, ότι δίνει δικαιώματα στους Σκοπιανούς και τέλος πάντων χάριν αυτού, το ονοματολογικό σταμάτησε και μπήκε «φρένο» στις όποιες εξελίξεις, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και τα Σκόπια. Επομένως επενδύει πολιτικά στο ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν έχει μακρύ δρόμο μπροστά της.

Από εδώ και πέρα έχει σημασία τι θα γίνει και πως οι εξελίξεις θα οδηγήσουν ή όχι  τη χώρα σε εκλογές. Ο κ. Καμμένος δεν έχει συμφέρον να ρίξει την κυβέρνηση επομένως ποιος ο λόγος να το κάνει; Πολύ περισσότερο δεν έχει συμφέρον ο κ. Τσίπρας εκτός και αν… ο ίδιος τα βλέπει αλλιώς.

Send this to a friend