Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Μας θεωρούν... ψεκασμένους

Τελικά σε θεωρίες συνωμοσίας απέδωσε ο κ. Τσίπρας την εντύπωση που είχε δοθεί από τις αρχικές δηλώσεις του και από το non paper του Μεγάρου Μαξίμου ότι το Servena Macedonia θα είναι αμετάφραστο, αλλά τελικά δεν είναι.

Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Για να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στη θεωρία της συνομωσίας είπε «κάποιοι μας έλεγαν πως μας ψεκάζουν κιόλας».

Και το τελευταίο είναι αλήθεια, μόνο που προέρχονται κυρίως από το κόμμα του εκείνοι που το πίστευαν και κατέθεσαν ερωτήσεις στη Βουλή για τους περίεργους ψεκασμούς . Ως προς αυτό ,καλό είναι να ρωτήσει τον κ. Κουβέλη και την κα Ξηροτύρη και να δει τις δημοσκοπήσεις της εποχής για να διαπιστώσει ποιοί πίστευαν στους ψεκασμούς και τους ψεκασμένους...

Ενδεικτικά αναφέρω  δημοσκόπηση της ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ για την εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» του 2013 όπου εμφάνισε , ένα 33% των ερωτηθέντων που πίστευαν πράγματι πως μας ψεκάζουν. Το κυριότερο εύρημα ήταν πως τα πιο υψηλά ποσοστά ανά κόμμα εκείνων που πίστευαν κάτι τέτοιο , προέρχονταν από τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι από τους ΑΝΕΛ όπως θα περίμενε κάποιος.

«Από το 33,3% όσων πιστεύουν στην εν λόγω θεωρία το 10,6% ψηφίζει ΝΔ, το 19,2% ΣΥΡΙΖΑ, το 1,9% ΠΑΣΟΚ, το 6,1% ΑΝΕΛ, το 15,3% ΧΑ, το 2,1% ΔΗΜΑΡ, το 3,9 ΚΚΕ και έπονται τα υπόλοιπα».

Από χθες το βράδυ που δόθηκε στη δημοσιότητα το κείμενο της συμφωνίας, η κυβέρνηση δείχνει να είναι σε θέση άμυνας, εξ ου και η επίθεση κατά της ΝΔ για ακροδεξιές τακτικές, για εμπόριο πατριωτισμού, για σύγκριση Σαμαρά με Ιβάνοφ, για ζόμπι διχασμού και πολλά άλλα.

Από χθες ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του θυμίζουν, όπως τους είδα στην τηλεόραση , τον παλιό εαυτό τους, εκείνον του 2012-15.

Κατηγορούν όλους για εμπόριο πατριωτισμού, αλλά συγκυβερνούν , συναγελάζονται και στηρίζονται στις καρέκλες τους από τον κ. Καμμένο και τους βουλευτές των ΑΝΕΛ που θεωρούν τη συμφωνία προδοτική.

Παραλογισμός ;

Όχι απλά μας θεωρούν ψεκασμένους και έτοιμους να αποδεχτούμε κάθε ανοησία.

Send this to a friend