Αθήνα

17 oC

σποραδικές νεφώσεις

Στη Μόρια της Μυτιλήνης κάτι γίνεται

Περίπου οκτώ χιλιάδες από 53 διαφορετικές εθνότητες είναι οι πρόσφυγες που ζούνε σε όχι και τόσο ανθρώπινες  συνθήκες στη Μόρια της Μυτιλήνης.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Όσο οι συνθήκες διαβίωσης τους στον καταυλισμό δεν είναι όπως θα τις ήθελαν και οι υπεύθυνοι του καταυλισμού, άλλο τόσο είναι ο θυμός που αισθάνονται οι κάτοικοι του νησιού. Όποιοι αντιδρούν τους λένε ρατσιστές, εθνικιστές και ακροδεξιούς. Δεν είναι όμως έτσι. Οι κάτοικοι του νησιού είναι φιλόξενοι. Άνοιξαν τα σπίτια τους και υποδέχθηκαν τους πρόσφυγες και τα μικρά παιδιά.

Εκείνο όμως που δεν μπορούν είναι η αδικία. Να βλέπουν τις περιουσίες τους να γίνονται έρμαιο στα χέρια των προσφύγων που κλέβουν τα προϊόντα και τα πράγματά τους μπαίνοντας στα σπίτια και στα χωράφια τους.

Κάτοικοι του νησιού θεωρούν ότι το μεγαλύτερο παιχνίδι το παίζουν ορισμένες ΜΚΟ που αντί να φροντίζουν για εκείνους που υποτίθεται έχουν κληθεί, φροντίζουν για άλλα προς όφελος τους. Περιπτώσεις κραυγαλέες που σε αρκετούς  κάνει εντύπωση. Κανείς όμως δεν μιλά γιατί όσοι μιλούν τους χαρακτηρίζουν ρατσιστές. Όσοι ορθώνουν διαφορετική αντίληψη είναι εθνικιστές . Βλέπετε είναι η γραμμή άμυνας τους για να μπορούν ανενόχλητοι να προσφέρουν το έργο τους.

Ο στρατός και η αστυνομία κάνουν ότι μπορούν το ίδιοι και οι αρμόδιοι. Ωστόσο το πρόβλημα υφίσταται και κάποιος πραγματικά πρέπει να ενδιαφερθεί για να εκτονωθεί πριν σκάσει η κατάσταση στο νησί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Send this to a friend