• Σάββατο, 19 Ιανουαρίου
  • 22:25

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

«Θα» και αθλιότητες

Ετοιμάζεται, λένε, ο πρωθυπουργός για «καταιγίδα» εξαγγελιών ελαφρύνσεων, νέων δεσμεύσεων και «θα» από το βήμα της ΔΕΘ.

Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Θα υποσχεθεί την κατάργηση του νόμου, που ψήφισε τρεις φορές ο ίδιος στη Βουλή για τη μείωση των συντάξεων.

Θα υποσχεθεί τη μείωση του ΦΠΑ, που αύξησε ο ίδιος ακόμα και στα πιο ακριτικά νησιά, και από την 1-1-2019 θα τον αυξήσει και στα υπόλοιπα.

Θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό, όταν ετοιμάζεται να τον φορολογήσει, ενώ παράλληλα εκτίναξε στα ύψη τις ευέλικτες μορφές εργασίας, με αποτέλεσμα, πάνω από 600.000 νέοι να λαμβάνουν μισθό κοντά στα 300 ευρώ .

Περιμένω να ακούσω αν θα υποσχεθεί ξανά κατάργηση του ΕΝΦΙΑ,αν θα μας μιλήσει πάλι για «σεισάχθεια» και ρυθμίσεις τραπεζικών δανείων - φυσικά όχι ανάλογες με αυτές που έκαναν τα αδέρφια του - γιατί για τα μείζονα θέματα της πάταξης του λαθρεμπορίου καυσίμων και τσιγάρων δεν το βλέπω, αυτά κάνουν τζιζζ...

Είναι πάντως κρίμα που ο Αλέξης Τσίπρας επανέρχεται στα «θα» και δείχνει να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα μόνο μέσα από παρωχημένες πολιτικές, είναι κρίμα για τη χώρα που πέρασε μια χρεοκοπία, με χιλιάδες αυτοκτονιών, με υποβάθμιση της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων και ακόμα η πολιτική ζωή μας και οι πολιτικοί μας περιστρέφονται γύρω από τα ρουσφέτια, τους διορισμούς «ημετέρων» και τα «θα», σαν τίποτα να μην μας άγγιξε, σαν τίποτα να μην πέρασε από τη χώρα, σαν τίποτα να μην άλλαξε σ’ αυτό τον τόπο.

Ακόμα και οι απαράδεκτες δηλώσεις πολιτικών παραμένουν οι ίδιες, όπως αυτή του διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ζαχαριάδη που μίλησε για πιθανό χρηματισμό κάποιων που μετείχαν στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό, χωρίς κανένα στοιχείο.

«Κάποιοι (που μετείχαν στις διαδηλώσεις για το σκοπιανό) και λέγανε ακρότητες, μιλάγανε για προδοσίες, για εθνικές μειοδοσίες, ίσως να μην ήταν τόσο αγνοί πατριώτες, ίσως μερικοί από αυτούς να "τα έπαιρναν"».

Καθαρή αριστερή λογική η «λάσπη» και ο διαχωρισμός. Όσοι δεν είναι μαζί μας είναι απέναντι μας ή τα «παίρνουν» ή είναι διαπλεκόμενοι ή ακόμα και υπάνθρωποι, αλλά τέλος πάντων «δικοί μας δεν είναι».

Κάπως έτσι , η Αριστερά έστειλε «αδιάβαστο» και τον ιστορικό ηγέτη της Νίκο Ζαχαριάδη, τον καθαίρεσε, του έριξε λάσπη και τον εξόρισε γιατί πια δεν ήταν δικός της.

Αλλά αν ακολουθήσουν όλοι τη λογική της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ, τότε εύκολα μπορεί να διερωτηθεί οποιοσδήποτε, αν τα «πήραν» στην κυβέρνηση, που έκλεισαν μια συμφωνία για την οποία γιορτάζουν μόνο οι Σκοπιανοί και οι Νατοϊκοί;

Send this to a friend