Αθήνα

21 oC

αραιές νεφώσεις

Τι σημαίνει η παρέμβαση της Μπαζιάνα

Όσο και αν σας φανεί περίεργο, είμαι από εκείνους που διαφωνούν με αυτούς που λένε ότι η σύντροφος του κ. Τσίπρα δεν πρέπει να δίνει συνεντεύξεις. Ο κάθε ένας που αισθάνεται ότι έχει κάτι να πει, μπορεί και πρέπει να το εκφράζει ελεύθερα.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή.

Στο άλλο ερώτημα που τίθεται γιατί η κ. Μπέτυ Μπαζιάνα έδωσε συνέντευξη τούτη την ώρα , νομίζω πως είναι πασιφανές: Ήθελε να στηρίξει τον σύντροφό της Αλέξη Τσίπρα και να δείξει ότι διαθέτει και η ίδια πολιτική σκέψη, είναι πολιτικοποιημένο άτομο και φυσικά βοηθά επικοινωνιακά τον πρωθυπουργό σπάζοντας μια συνήθεια ετών για τις συντρόφους των πρωθυπουργών που δεν μιλούσαν δημόσια. Με εξαίρεση τη Δήμητρα Λιάνη- Παπανδρέου που εκεί λειτουργούσε ως διευθύντρια του Πολιτικού γραφείου του τότε πρωθυπουργού.

Μια άλλη παραδοχή, είναι ότι η κ. Μπαζιάνα για να βγει να μιλήσει τη συγκεκριμένη στιγμή, σίγουρα δεν βγήκε τυχαία. Το μέτρησαν στο Μέγαρο Μαξίμου, το ξανά συζήτησαν στο σπίτι οι δυό τους, έπεσαν στη συνέχεια οι σύμβουλοι στη μέση και είπαν και αυτοί τη γνώμη τους, γενικά το μετρούσαν για το αν έπρεπε να γίνει ή όχι εδώ και καιρό. Δεν ήταν μια απόφαση που ελήφθη στο πόδι…

Σε ποιους απευθύνεται. Στον σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ που έχει αρχίσει να εκδηλώνει αμφιβολίες για την πολιτική του κ. Τσίπρα, και ευρύτερα στην κοινωνία με τα μηνύματα που στέλνει περί αξιών, ηθικής κλπ.

Αναμφισβήτητα είναι μια πολιτική παρέμβαση της συντρόφου του κ. Τσίπρα που αποσκοπεί μεταξύ άλλων και στο συναίσθημα για εκείνους που ήταν στην ίδια πλευρά μαζί τους στο δημοψήφισμα. Κλαίει από νεύρα κάθε 5η Ιουλίου, αναφέρει, για να θυμίσει όχι εκείνες τις δραματικές ημέρες που έκλεισαν οι τράπεζες, αλλά για να αναδείξει τον ίδιο της τον σύντροφο, και να τον δικαιολογήσει στην κοινή γνώμη για την στροφή που έκανε από τις πιέσεις των δανειστών.

Τελικά, στο σύνολο της παρέμβασης της κ. Μπαζιάνα, ο στόχος ήταν να γίνει ο Αλέξης Τσίπρας συμπαθής στην κοινή γνώμη μέσα από τα λόγια μιας γυναίκας. Και δη, της συντρόφου του.

Send this to a friend