Αθήνα

13 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Την ώρα που... καίγεται το σπίτι μας, εμείς τραγουδάμε!

Την ώρα που... καίγεται το σπίτι μας, εμείς τραγουδάμε!

Πριν ακόμη τον συμβιβασμό κυβέρνησης-Εκκλησίας - ή, πιο σωστά, την άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης με... σάλπισμα του «στρατάρχη» Καμμένου - ο Αρχιεπίσκοπος το είπε πάρα πολύ σωστά: «Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν».

Δηλαδή, την ώρα που καίγεται το σπίτι μας, εμείς τραγουδάμε.

Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης

Ε, κάπως έτσι ήταν το κλίμα χθες βράδυ στο Μαξίμου, στο «σουαρέ» του πρωθυπουργού με τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Κι αν δεν μας πιστεύετε, στο πιάνο ήταν ο Κώστας Ζουράρις και στα φωνητικά η Έλενα Κουντουρά και ο Γιάννης Τσιρώνης! Στο τέλος, μάλιστα, τραγούδησαν και... αντάρτικα!

Αυτές ήταν οι σπαρταριστές λεπτομέρειες της χθεσινής βραδιάς. Στο Μαξίμου και όχι σε κάποιο... νυχτερινό κέντρο. Και χωρίς να έχει συντελεστεί κάποια επιτυχία που έχουμε λόγο να γιορτάσουμε. Να έχει έλθει π.χ. η ανάπτυξη.

Ασφαλώς ο πρωθυπουργός επιθυμεί να βρει στήριγμα στους βουλευτές του και να τους πιάσει «πόρτα» για το χειμώνα και τα δύσκολα που έρχονται. Ποια μπορεί να είναι, όμως, η εικόνα μιας κυβέρνησης που τρώει, πίνει και τραγουδάει, ενώ συμβαίνουν τόσα και τόσα γύρω της;

Πόσω μάλλον όταν δεν έχει κάτσει ακόμα ο κουρνιαχτός από τα δακρυγόνα στους συνταξιούχους και τις αντιδράσεις για τις «λελογισμένες αυξήσεις» στους δικαστικούς;

Ίσως γι' αυτό να επελέγη ο Γιώργος Κιμούλης ως μέλος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος. Γιατί κάθε θίασος θέλει το σκηνοθέτη του.

Υ.Γ. Κάποιοι λένε ότι άκουσαν τον Πάνο Καμμένο να αφιερώνει στον Αλέξη Τσίπρα το «Είπα να φύγω... μα πού να πάω», του Θέμη Αδαμαντίδη.

Λέτε;

Send this to a friend