• Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου
  • 23:11

Αθήνα

11 oC

αραιές νεφώσεις

To "τάχα μου" ως πολιτική άποψη

To "τάχα μου" ως πολιτική άποψη

Σε όλες τις ελληνικές οικογένειες ανεξαρτήτως των πολιτικών τους αντιλήψεων, υπάρχουν κάποιες πολιτισμικές παράμετροι αδιαμφισβήτητες. Για παράδειγμα, αν σε καλέσουν σε έναν γάμο ή σε κάποια βαφτίσια ακόμα και σε μια γιορτή, είναι αδιανόητο να εμφανιστείς με τσαλακωμένο σακάκι, πολύ δε περισσότερο με τα πουκάμισα έξω! Είναι αδιανόητο να εμφανιστείς με μιαν ανέμελη φορεσιά παριστάνοντας τον αντισυμβατικό.

xatzi_aliki-150x150Γράφει η Αλίκη Χατζή

Εμείς σε αυτή τη χώρα έχουμε έναν πρωθυπουργό που το μόνο στο οποίο έχει επιτύχει είναι να καταγραφεί ως ατημέλητος και με ασυνήθιστα «εφηβική» συμπεριφορά σε διάφορες επίσημες εκδηλώσεις που εκπροσωπούν την χώρα!

Αυτή η αστειότητα με το αντισυμβατικό ντύσιμο και την συμπεριφορά στυλ «ταχα μου, που πάει να συγκαλύψει από αμηχανία μέχρι ανικανότητα, φαίνεται πως δεν θα σταματήσει ποτέ. Τα χέρια στις τσέπες και το «χύμα» κάθισμα δίπλα στον φιλοξενούμενο Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα δεν κάνει τον κ. Τσίπρα ασυμβίβαστο και «απροσκύνητο» επαναστάτη.

Αυτό μπορεί να αρέσει σε κάποιους περιθωριακούς αντισυστημικούς οπαδούς εξωκοινοβουλευτικών Κινημάτων , αλλά δεν αντανακλά την αισθητική του μέσου Ελληνα πολίτη.

Ζούμε μια σειρά μεγάλων απογοητεύσεων από την ολική διάψευση των προσδοκιών που τόσο απροκάλυπτα καλλιέργησε αυτή η κυβέρνηση. Είμαστε αντιμέτωποι με την ολική καταστροφή σε όλους τους τομείς της πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής και έχουμε ανθρώπους που μας κυβερνούν οι οποίοι δεν μπορούν και δεν ξέρουν να σταθούν ευπρεπώς σε παγκόσμιου ενδιαφέροντος στιγμές, που εκπροσωπούν την χώρα.

Και επιτέλους! Δε νοείται ευρωπαίος ηγέτης σε επίσημες εκδηλώσεις να παρουσιάζεται ατημέλητος.

Send this to a friend