Αθήνα

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Εύη Δρούτσα: Δεν «μάσησε λόγια» για Τριαντάφυλλο, Θεοδωρίδου, Γαρμπή, Θεοφάνους, Φουρέιρα, Πλούταρχο (ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Άκης Πετρετζίκης – Συνταγή: Japanese omelette

Μία διαφορετική και εύκολη συνταγή μας έχει ο Άκης Πετρετζίκης: Japanese omelette.

Συστατικά
10 αβγά
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. σησαμέλαιο
1 κ.σ. σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
1/2 ματσάκι σχοινόπρασο
150 γρ. mix τυριών

Για το σερβίρισμα
σχοινόπρασο

Μέθοδος Εκτέλεσης
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και βάζουμε το σπορέλαιο.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να σπάσουν καλά τα αβγά.
Βάζουμε ½ κουτάλα της σούπας από το μείγμα στο τηγάνι. Βάζουμε λίγο σχοινόπρασο, λίγο τυρί και ψήνουμε για 1 λεπτό. Τυλίγουμε σε ρολό. Φροντίζουμε να αφήσουμε μια άκρη από την ομελέτα χωρίς να την τυλίξουμε.
Προσθέτουμε ½ κουτάλα της σούπας από το μείγμα και προσθέτουμε λίγο σχοινόπρασο και λίγο τυρί. Φροντίζουμε να ενωθεί η νέα ομελέτα με την άκρη της προηγούμενης ομελέτας. Ψήνουμε για 1 λεπτό και τυλίγουμε σε ρολό αφήνοντας ξανά μια άκρη. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για το μισό μείγμα.
Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε σε ροδέλες και σερβίρουμε με σχοινόπρασο.

Πηγή: akispetretzikis.gr

Πασχαλινές συνταγές: Πεντανόστιμο τσουρέκι, από τον Άκη Πετρετζίκη
Πασχαλινή σαλάτα με φράουλες και μπάλες τυριού από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Συνταγή: Τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα γάλακτος και φιστίκι Αιγίνης (ΒΙΝΤΕΟ)
Τοστ: Γιατί δεν πρέπει να το ψήνουμε στην τοστιέρα; Μια ιδέα για να το «απογειώσουμε» (Οδηγίες – Συνταγή)
Νηστεύετε; Αντικαταστάσεις υλικών για υπέροχα νηστίσιμα γλυκά
Συνταγή: Cake bars, αφράτα, λαχταριστά, αλλά και υγιεινά (ΒΙΝΤΕΟ)