Αθήνα

20 oC

σποραδικές νεφώσεις

Ο αληθινός καγιανάς... και καλή μας όρεξη!

Ζουμερός, νόστιμος και χορταστικός, ο καγιανάς είναι ένα φαγητό για όλες τις ώρες, από το πρωί μέχρι το βράδυ, ενώ συνοδεύει ιδανικά και το τσιπουράκι.

[adsense]

Υλικά

4-5 αβγά
3 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
3 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1-2 πιπεριές κέρατο, σε ροδέλες
ρίγανη, προαιρετικά
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζετε το ελαιόλαδο και τις πιπεριές και ανακατεύετε συνεχώς, μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 2
Ρίχνετε στο τηγάνι τις φετούλες του σκόρδου και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και συνεχίζετε το σοτάρισμα, μέχρι να πιουν οι ντομάτες το ζουμάκι τους.

Βήμα 3
Σε ένα μπολ, ανακατεύετε ελαφρά τα αβγά, χωρίς να ομογενοποιηθούν όπως στην ομελέτα και τα προσθέτετε στο τηγάνι.

Βήμα 4
Αλατίζετε, ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα και ψήνετε τα αβγά μόνο μέχρι να πήξει το ασπράδι, για να μην στεγνώσει ο καγιανάς. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με πιπέρι και ρίγανη και συνοδεύετε με φρέσκο ψωμί.

Πηγή: www.olivemagazine.gr

Send this to a friend