• Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου
  • 10:57

Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Πως να φτιάξετε πεντανόστιμο χταποδάκι στη λαδόκολλα

Θαυμαστά πλάσματα από το βυθό με οχτώ πόδια, πολλές βεντούζες αλλά κανένα κόκκαλο. Τελικά υπάρχει αυτή η Καθαρή Δευτέρα που μπορείς να βάλεις χταπόδι στη λαδόκολλα, να το ψήσεις μέσα στους χυμούς και να βγάλεις από το ταψί σου το μεζέ που θα κάνει τα άλλα
θαλασσινά να σκάσουν από τη ζήλια τους.

Κόβουμε λοιπόν την κορδέλα Σαρακοστής και σου δείχνουμε πως να φέρεις σε πέρας την Επιχείρηση Οκτάπουσι σε Κόλλα.

Υλικά
1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό)
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
φρέσκια ρίγανη
3 λεπτές φέτες από λεμόνι
5 – 6 ολόκληροι κόκκοι πιπεριού

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στον αέρα στους 180°C. Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι. Στραγγίζουμε. Απλώνουμε μια λαδόκολλα. Βάζουμε το χταπόδι στη μέση, ρίχνουμε τη ρίγανη και το πιπέρι και τοποθετούμε τις φέτες λεμονιού. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Τυλίγουμε το χταπόδι με τη λαδόκολλα. Το βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για μιάμιση με δύο ώρες. Ελέγχουμε ότι έχει ψηθεί τρυπώντας με μια οδοντογλυφίδα από το πάνω μέρος της λαδόκολλας. Αν είναι μαλακό, είμαστε έτοιμοι. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ανοίγουμε λαδόκολλα.

Πηγή: olivemagazine.gr