Αθήνα

21 oC

αίθριος καιρός

Πώς οι έξυπνες συσκευές κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη

Τέσσερις τρόποι που οι έξυπνες συσκευές μας βοηθούν στην καθημερινότητα.

Τέσσερις τρόποι που οι έξυπνες συσκευές μας βοηθούν στην καθημερινότητα.

Οι έξυπνες συσκευές και τα έξυπνα σπίτια μπορεί πριν από λίγα χρόνια να ζούσαν μόνο στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, όμως αποτελούν πλέον πραγματικότητα. Όλοι μας έχουμε smartphone και τάμπλετ, ακόμα και smart tv και φυσικά έχουμε αρχίσει να υποκύπτουμε στην ιδέα του smart home. Εκτός όμως από το κομμάτι της διασκέδασης με μια οθόνη που αλληλεπιδρά μαζί μας, μπορούν οι έξυπνες συσκευές να μας βοηθήσουν ουσιαστικά στην καθημερινή ζωή; Φυσικά και μπορούν!

Παρακάτω θα δούμε 4 τρόπους που οι έξυπνες συσκευές κάνουν ένα σπιτικό καλύτερο και πιο ασφαλές:

1. Οικονομία
Μα θα μου πείτε οικονομία πώς; Όλοι έχουμε στο μυαλό μας πως πρέπει να ξοδέψουμε μια περιουσία προκειμένου να μετατρέψουμε το σπίτι μας σε “έξυπνο σπίτι”. Αυτό δεν είναι απαραίτητα αναγκαίο. Μπορούμε για αρχή να εκμεταλλευτούμε τις προσφορές των διαφόρων καταστημάτων ηλεκτρονικών ειδών όπως τις Κωτσόβολος προσφορές και media markt. Εκεί θα βρούμε όσα χρειαζόμαστε στις πιο συμφέρουσες τιμές. Πολλές φορές μάλιστα μας γίνεται παραπάνω έκπτωση αν αποσύρουμε μια παλιά συσκευή. Εκτός όμως από τη χαμηλή τιμή αγοράς, οι έξυπνες συσκευές μας εξοικονομούν πολλά χρήματα λόγω της χαμηλής τους κατανάλωσης και του ότι “ανάβουν” και “σβήνουν” μόνες τους όταν αυτό είναι απαραίτητο!

2. Ευκολία
Λέγονται έξυπνες γιατί κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη. Σε ένα έξυπνο σπίτι μπορούμε να ελέγξουμε τη θέρμανση, τα φώτα, τις πόρτες, ακόμα και τις συσκευές της κουζίνας μας με το πάτημα ενός κουμπιού. Μπορούμε να καθόμαστε στον καναπέ και να αλλάζουμε θερμοκρασία στο θερμοστάτη μας ή να προγραμματίζουμε την ηλεκτρική κουζίνα ή το φούρνο μικροκυμάτων μας να ζεστάνει το αγαπημένο μας φαγητό ή να ετοιμάσει ένα μπολ με ποπ κορν ενώ βλέπουμε εμείς μια ταινία με την οικογένειά μας. Για να εξοπλίσουμε “ έξυπνα” την κουζίνα μας μπορούμε να επισκεφτούμε τώρα το online φυλλάδιο lidl, όπου θα βρούμε έξυπνες οικιακές συσκευές στις πιο συμφέρουσες τιμές.

3. Ασφάλεια
Η ασφάλεια του σπιτικού μας είναι κάτι που απασχολεί όλους μας, ειδικά με την έξαρση της εγκληματικότητας και των διαρρήξεων τα τελευταία χρόνια. Με την εγκατάσταση ενός έξυπνου συστήματος συναγερμού στο σπίτι μας μπορούμε να κοιμόμαστε πιο ασφαλείς τα βράδια αλλά και να φεύγουμε για όσο καιρό θέλουμε χωρίς έγνοιες. Τα νέα έξυπνα συστήματα ασφαλείας μας επιτρέπουν αν θέλουμε ακόμα και να δούμε και να ακούσουμε τι συμβαίνει σε κάθε γωνιά του σπιτιού μας στην οθόνη του τάμπλετ ή του κινητού μας ενώ είμαστε μακριά, ενώ μας ειδοποιούν ανά πάσα στιγμή συμβεί κάτι ύποπτο!

4. Βλάβες- Ζημιές
Όλοι έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν τις αρνητικές συνέπειες μια βλάβης ή διαρροής στο σπίτι μας. Συνήθως είναι δύσκολο να εντοπίσουμε κάτι τέτοιο πριν να είναι πολύ αργά και καταλήγουμε να ξοδεύουμε μια περιουσία για τις απαραίτητες επισκευές. Οι έξυπνες συσκευές είναι προγραμματισμένες έτσι ώστε να εντοπίζουν άμεσα και να μας ενημερώνουν για τυχόν βλάβες ή ζημιές που έχουν υποστεί. Έτσι μπορούμε να σπεύσουμε να τις επιδιορθώσουμε όσο είναι καιρός και πριν η βλάβη προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα. Εντοπίζουν επίσης διαρροές που μπορεί να υπάρχουν στην ηλεκτροδότηση ή την ύδρευση κάνοντάς μας περισσότερη οικονομία.

Send this to a friend