Αθήνα

20 oC

ελαφρές νεφώσεις

Πώς θα φύγει πιο γρήγορα η μελανιά;

Πώς θα φύγει πιο γρήγορα η μελανιά;

Εάν είστε από τα άτομα που μελανιάζουν με το παραμικρό, οι παρακάτω συμβουλές θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες.

[adsense]

Οι μελανιές σχηματίζονται πιο εύκολα όταν το δέρμα γίνεται πιο λεπτό με την πάροδο των ετών, όταν μειώνεται το κολλαγόνο του δέρματος ή όταν εκφυλίζονται τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων κάτω από την επιδερμίδα. Επίσης, οι μελανιές εμφανίζονται συχνότερα σε άτομα που έχουν έλλειψη βιταμίνης C ή βιταμίνης Κ στον οργανισμό τους.

Τι μπορείτε να κάνετε για να φύγει πιο γρήγορα η μελανιά:

  • Επιλέξτε μια κρέμα με εκχύλισμα από το λουλούδι άρνικα, καθώς βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά να υποχωρήσει η φλεγμονή.
  • Εάν δεν λαμβάνετε μέσω της διατροφής σας τις απαραίτητες ποσότητες βιταμίνης C και βιταμίνης Κ, συμβουλευτείτε το γιατρό σας ώστε να σας συστήσει συμπλήρωμα. Μπορείτε επίσης να βρείτε τις δύο βιταμίνες σε κρέμες και αλοιφές.
  • Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, ένα φρούτο με ευεργετική δράση ενάντια στις μελανιές είναι ο ανανάς. Το ζουμερό φρούτο περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται βρομελαΐνη και το οποίο καταπολεμά το οίδημα.
  • Εφαρμόστε πάγο (ποτέ απευθείας, αλλά τυλιγμένο σε πετσέτα ή κάποιο άλλο καθαρό πανί) στη μελανιά μέσα σε 24 ώρες από τη στιγμή που θα εμφανιστεί για να υποχωρήσει πιο γρήγορα η φλεγμονή και ο πόνος.

onmed.gr

Send this to a friend