• Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου
  • 17:58

Givenchy: Lou Reed, Nico & Annemarie Schwarzenbach οι πηγές έμπνευσης για τη νέα συλλογή του οίκου

Η σχεδιάστρια Κλερ Γουέιτ Κέλερ παρουσίασε στη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι τη νέα συλλογή Givenchy που ανατρέπει τις γραμμές των φύλων με τίτλο "I Am Your Mirror" ...

Σύμφωνα με τις σημειώσεις της επίδειξης, η Βρετανίδα σχεδιάστρια εμπνεύστηκε από την Annemarie Schwarzenbach, ανδρόγυνη, αμφιφυλόφιλη Ελβετίδα, συγγραφέα, δημοσιογράφο και φωτογράφο την οποία μεγάλωσαν οι γονείς της ως αγόρι στις αρχές της δεκαετίας του 1900.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Την επίδειξη άνοιξε το μοντέλο Κάρολιν Βόλτερ που θύμιζε την Schwarzenbach. Υπήρξαν επίσης αναφορές στους Lou Reed και Nico των The Velvet Underground.

Τα πρώτα μοντέλα εμφανίστηκαν στην πασαρέλα με κοντά αγορίστικα κουρέματα φορώντας χαλαρά μεταξωτά πουκάμισα με ψηλόμεσα υφασμάτινα ή κομψά cargo παντελόνια, κοντά δερμάτινα perfectos με στρατιωτικά παντελόνια, look που είχε υιοθετήσει η Schwarzenbach 80 χρόνια πριν, όπως φαίνεται από φωτογραφίες της.


Ακολούθησαν θηλυκά πλεκτά μίντι φορέματα και βραδινά φορέματα, πολλά από τα οποία συνδυάστηκαν με αδιαφανή καλσόν και μυτερά mules.

Send this to a friend