Αθήνα

 

23 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

papakaliatis
Χριστόφορος Παπακαλιάτης: «Αυτούς τους τρεις ηθοποιούς τους ήθελα από την αρχή στο Maestro»
Pote stamataei na megalonei to peos sas-min

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πότε Σταματάει να Μεγαλώνει το Μόριό σας;

Πότε αρχίζουν και πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πέη και μπορείτε να αυξήσετε το μέγεθός τους;

Η μεγαλύτερη ανάπτυξη του πέους συμβαίνει κατά τη διάρκεια της εφηβείας, αν και η ανάπτυξη μπορεί να συνεχιστεί μέχρι τις αρχές της δεκαετίας των 20. Η εφηβεία αρχίζει συνήθως μεταξύ 9 και 14 ετών και διαρκεί έως και πέντε χρόνια περίπου, ανάλογα με την ηλικία στην οποία αρχίζει. Ωστόσο, από τη στιγμή που θα φτάσετε στα 18 ή 19 έτη, το πέος σας δεν είναι πιθανό να μεγαλώσει πολύ περισσότερο ή να γίνει πιο παχύ.

Διαβάστε επίσης : κρέμα για στυτική δυσλειτουργία

Ο ρυθμός ανάπτυξης κατά τη διάρκεια της εφηβείας διαφέρει από άνδρα σε άνδρα. Μια μελέτη του 2010 διαπίστωσε ότι ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης του πέους είναι λιγότερο από 1 εκατοστό ανά έτος από την ηλικία των 11 έως 15 ετών, μετά την οποία ο ρυθμός ανάπτυξης συνεχίζεται, αλλά με βραδύτερο ρυθμό μέχρι την ηλικία των 19 ετών περίπου.

Επίσης, αρχίζετε να παράγετε σπέρμα κατά τη διάρκεια της εφηβείας. Οι στύσεις και η εκσπερμάτιση γίνονται επίσης πιο συχνές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ποιο είναι το μέσο μέγεθος του πέους;

Το μέγεθος του πέους καθορίζεται από την έκθεση σε ορμόνες και ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό από άτομο σε άτομο. Το μέσο μήκος ενός χαλαρού πέους είναι μεταξύ 8.5 και 9.3 εκατοστά, ενώ το μέσο μήκος ενός στυμένου πέους είναι μεταξύ 13 και 14.5 εκατοστά. Η μέση περιφέρεια ενός στυμένου πέους είναι μεταξύ 8.8 και 9.9 εκατοστά.

Μπορείτε να μεγαλώσετε το πέος σας;

Υπάρχει μια κερδοφόρα αγορά για την επιμήκυνση πέους με χάπια, λοσιόν και συσκευές που ισχυρίζονται ότι αυξάνουν το μέγεθος του πέους. Υπάρχουν ορισμένα επιστημονικά στοιχεία που δείχνουν ότι ορισμένες από αυτές τις μεθόδους λειτουργούν, ιδίως τα χάπια και οι συσκευές stretching. Χρειάζονται περισσότερες έρευνες για να υπάρξουν πειστικά στοιχεία.

Μπορείτε να αυξήσετε το μέγεθος με χειρουργική επέμβαση; (Φαλλοπλαστική)

Υπάρχει μια χειρουργική επέμβαση, γνωστή ως πενοπλαστική, η οποία μπορεί να προσθέσει κάποιο μήκος σε ένα χαλαρό πέος, αλλά δεν επηρεάζει το μήκος ενός στυτικού πέους. Περιλαμβάνει την κοπή ενός συνδέσμου που συνδέει το πέος με το ηβικό οστό. Αυτή η διαδικασία μπορεί να προκαλέσει τη στύση σας να μην δείχνει τόσο ψηλά όσο πριν από την επέμβαση.

Μπορεί μια αντλία κενού να αυξήσει το μέγεθος του πέους;

Οι αντλίες κενού μπορούν να βοηθήσουν ορισμένους άνδρες με στυτική δυσλειτουργία να επιτύχουν στύση, αλλά οι αντλίες κενού δεν αυξάνουν το μήκος ή το πάχος του πέους.

Τα συμπληρώματα τεστοστερόνης αυξάνουν το μέγεθος;

Μπορεί να αναρωτιέστε αν τα χάπια τεστοστερόνης μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση του πέους. Υπάρχουν πολλές εταιρείες που προβάλλουν αυτόν τον ισχυρισμό, αλλά δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα που να το υποστηρίζει.

Παίζει ρόλο το μέγεθος;

Μια μελέτη του 2006 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Psychology of Men & Masculinity διαπίστωσε ότι οι άνδρες ανησυχούν πολύ περισσότερο για το μέγεθος του πέους τους απ’ ό,τι οι σύντροφοί τους. Ενώ πολλοί άνδρες αναρωτιούνται αν είναι αρκετά μεγάλοι, το 85% των γυναικών που συμμετείχαν στη μελέτη δήλωσαν ότι ήταν ικανοποιημένες με το μέγεθος του πέους του συντρόφου τους. Μόνο το 14 τοις εκατό ήθελε ο σύντροφός τους να έχει μεγαλύτερο πέος.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το μέγεθος του πέους δεν επηρεάζει την ικανότητά σας να συμμετέχετε σε σεξουαλικές δραστηριότητες. Επίσης, δεν αποτελεί ένδειξη του ανδρισμού ή των επιπέδων τεστοστερόνης σας.

Μικροπενία

Ο μικροπενίτης είναι μια κατάσταση κατά την οποία το πέος ενός αγοριού είναι μικρότερο από το φυσιολογικό μέγεθος ενός βρέφους της ίδιας ηλικίας. Το μέσο μήκος για το πέος ενός νεογέννητου αγοριού είναι μεταξύ 1,1 και 1,6 ίντσες και η μέση περιφέρεια είναι μεταξύ 0,35 και 0,5 ίντσες. Η μέτρηση γίνεται με προσεκτική διάταση του πέους.

Το μικροπενίς μπορεί να είναι σύμπτωμα ορμονικών διαταραχών που επηρεάζουν την ανάπτυξη των σεξουαλικών οργάνων ενός αγοριού. Οι διαταραχές αυτές μπορεί επίσης να επηρεάσουν την υπόφυση ή τον υποθάλαμο. Συνήθως μια φυσική εξέταση είναι το μόνο που χρειάζεται για τη διάγνωση της μικροπενίας. Η ορμονοθεραπεία μπορεί να είναι χρήσιμη για ορισμένα παιδιά με αυτή την πάθηση.

Πρέπει να μιλήσετε σε κάποιον για το μέγεθος του πέους σας;

Εάν ανησυχείτε για το μέγεθος του πέους σας ή έχετε άλλες ερωτήσεις σχετικά με το πέος, τους όρχεις και τη σεξουαλική σας υγεία, επισκεφθείτε έναν ουρολόγο. Μπορεί να θέλετε να ξεκινήσετε με τον γιατρό πρωτοβάθμιας περίθαλψης, αλλά ένας ουρολόγος μπορεί να σας βοηθήσει περισσότερο σε:

  • στη διάγνωση των προβλημάτων
  • να σας καθησυχάσει σχετικά με το τι είναι “φυσιολογικό”
  • να σας δώσει θεραπευτικές επιλογές
  • να απαντήσει σε άλλες ερωτήσεις

Και αν έχετε ερωτήσεις ή ανησυχίες, δεν είστε μόνοι. Οι έρευνες δείχνουν ότι μόνο το 55% των ανδρών είναι ικανοποιημένοι με το μέγεθος του πέους τους.

Εάν είστε γονέας και υποψιάζεστε ότι το μωρό σας έχει μικροπενίτιδα ή οποιαδήποτε άλλη ανωμαλία όσον αφορά τα γεννητικά του όργανα ή την ανάπτυξή του, μιλήστε με έναν παιδίατρο. Ίσως χρειαστεί να επισκεφθείτε έναν ουρολόγο που ασχολείται με παιδιά.

Σύνοψη

Το μέγεθος του πέους δεν σχετίζεται με τη σεξουαλική ικανότητα, το επίπεδο τεστοστερόνης ή άλλα αρσενικά χαρακτηριστικά. Ένας άντρας με πέος μέσου μεγέθους μπορεί να έχει πιο ισχυρή σεξουαλική ζωή από έναν άντρα με μεγαλύτερο πέος.

Υπάρχουν επίσης πολύ περισσότερα για την ελκυστικότητά σας από τα φυσικά χαρακτηριστικά, όπως π.χ:

  • αυτοπεποίθηση
  • προσωπικότητα
  • αίσθηση του χιούμορ
  • γενική φυσική κατάσταση
  • ευφυΐα
  • τη σχέση σας με τον σύντροφό σας

Μερικές φορές μια ειλικρινής συζήτηση με έναν ουρολόγο μπορεί να κατευνάσει κάποιο άγχος και να σας αφήσει να επικεντρωθείτε στα χαρακτηριστικά που μπορείτε να ελέγξετε.

Ροή Ειδήσεων

screenshot 24

23/05/2024 | 23:10

Ο Πύρρος Δήμας «ανάβει φωτιές»: «ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή έσπαγαν πλακάκια και έσκιζαν μνημόνια, δεν έκαναν τίποτα άλλο»

23/05/2024 | 23:02

Τζο Μπάιντεν: Δεν αναγνωρίζουμε τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

23/05/2024 | 22:42

Δέσποινα Βανδή: Συγκινεί με την εξομολόγησή της για την απώλεια του πατέρα της – «Είναι πολύ δύσκολο»
tzoker deltio

23/05/2024 | 22:25

Τζόκερ κλήρωση 2757: Οι τυχεροί αριθμοί σήμερα

23/05/2024 | 22:16

Πειραιάς: Εντοπίστηκε και δεύτερο κοντέινερ με 100 κιλά κοκαΐνη – Eρευνάται αν το συγκεκριμένο φορτίο συνδέεται με το καρτέλ

23/05/2024 | 21:47

Τέμπη: Στη Βουλή η δικογραφία για το «μπάζωμα» στο σημείο της τραγωδίας
screenshot 22

23/05/2024 | 21:32

Τραγωδία στην Αγία Βαρβάρα: 16χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του

23/05/2024 | 21:14

Ερυθρά Θάλασσα: Νέα επίθεση των Χούθι σε ελληνόκτητο πλοίο

23/05/2024 | 21:02

«Σφάχτηκαν» Γεωργιάδης – Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για το TikTok του Κυριάκου Μητσοτάκη
screenshot 21

23/05/2024 | 20:50

Φωτιά σε αποθήκη στη Μάνδρα – Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο

23/05/2024 | 20:36

Θανάσης Ευθυμιάδης: «Σταμάτησα να τρώω ψάρι, δεν είχα τη δύναμη να πατήσω τη σκανδάλη να σκοτώσω ψάρι»

23/05/2024 | 20:24

Ιωάννα Μάνδρου: «Νομίζω ότι είναι διαζύγιο συναίνεσης του Παπαδάκη με την Αναστασοπούλου»
2024 04 11t171819z 1610430982 rc2h47a9vcwx rtrmadp 5 poland eu

23/05/2024 | 20:10

Bloomberg: Επιστολή Μητσοτάκη και Τουσκ στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τη δημιουργία ευρωπαϊκής αντιαεροπορικής ασπίδας

23/05/2024 | 19:51

Η Νανά Παλαιτσάκη για την σοβαρή περιπέτεια της υγείας της: «Φοβήθηκα και υπήρχαν στιγμές που γονάτισα»

23/05/2024 | 19:30

Ρίχνει το διαδίκτυο η Αγγελική Νικολούλη: «Θέλω να πεθάνω κάνοντας έρωτα μέχρι τελικής πτώσης»
kandaraki
Άννα Κανδαράκη: Πότε καταλαβαίνουμε ότι είμαστε μέσα σε μια λάθος σχέση και ποια είναι τα σημάδια
Πώς θα καταλάβετε ότι βρίσκεστε σε τοξική σχέση
Ασκητής για απιστία: Τι ωθεί έναν άνδρα και μία γυναίκα στο να απιστήσουν
Ασκητής: Το πιο δύσκολο και δυνατό σεξ είναι το μονογαμικό
Τι είναι το Maral Gel
Τι σε ελκύει στο άλλο φύλο; Ο κόσμος μίλησε!