Αθήνα

11 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

DWTS: «Τα πήρε» η Μιλλούση με την Λαμπροπούλου! «Ε όχι να με διορθώνουν στην κατακόρυφο, που είμαι 30 χρόνια αθλήτρια»
Pote stamataei na megalonei to peos sas-min

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πότε Σταματάει να Μεγαλώνει το Μόριό σας;

Πότε αρχίζουν και πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πέη και μπορείτε να αυξήσετε το μέγεθός τους;

Η μεγαλύτερη ανάπτυξη του πέους συμβαίνει κατά τη διάρκεια της εφηβείας, αν και η ανάπτυξη μπορεί να συνεχιστεί μέχρι τις αρχές της δεκαετίας των 20. Η εφηβεία αρχίζει συνήθως μεταξύ 9 και 14 ετών και διαρκεί έως και πέντε χρόνια περίπου, ανάλογα με την ηλικία στην οποία αρχίζει. Ωστόσο, από τη στιγμή που θα φτάσετε στα 18 ή 19 έτη, το πέος σας δεν είναι πιθανό να μεγαλώσει πολύ περισσότερο ή να γίνει πιο παχύ.

Ο ρυθμός ανάπτυξης κατά τη διάρκεια της εφηβείας διαφέρει από άνδρα σε άνδρα. Μια μελέτη του 2010 διαπίστωσε ότι ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης του πέους είναι λιγότερο από 1 εκατοστό ανά έτος από την ηλικία των 11 έως 15 ετών, μετά την οποία ο ρυθμός ανάπτυξης συνεχίζεται, αλλά με βραδύτερο ρυθμό μέχρι την ηλικία των 19 ετών περίπου.

Επίσης, αρχίζετε να παράγετε σπέρμα κατά τη διάρκεια της εφηβείας. Οι στύσεις και η εκσπερμάτιση γίνονται επίσης πιο συχνές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ποιο είναι το μέσο μέγεθος του πέους;

Το μέγεθος του πέους καθορίζεται από την έκθεση σε ορμόνες και ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό από άτομο σε άτομο. Το μέσο μήκος ενός χαλαρού πέους είναι μεταξύ 8.5 και 9.3 εκατοστά, ενώ το μέσο μήκος ενός στυμένου πέους είναι μεταξύ 13 και 14.5 εκατοστά. Η μέση περιφέρεια ενός στυμένου πέους είναι μεταξύ 8.8 και 9.9 εκατοστά.

Μπορείτε να μεγαλώσετε το πέος σας;

Υπάρχει μια κερδοφόρα αγορά για την επιμήκυνση πέους με χάπια, λοσιόν και συσκευές που ισχυρίζονται ότι αυξάνουν το μέγεθος του πέους. Υπάρχουν ορισμένα επιστημονικά στοιχεία που δείχνουν ότι ορισμένες από αυτές τις μεθόδους λειτουργούν, ιδίως τα χάπια και οι συσκευές stretching. Χρειάζονται περισσότερες έρευνες για να υπάρξουν πειστικά στοιχεία.

Μπορείτε να αυξήσετε το μέγεθος με χειρουργική επέμβαση; (Φαλλοπλαστική)

Υπάρχει μια χειρουργική επέμβαση, γνωστή ως πενοπλαστική, η οποία μπορεί να προσθέσει κάποιο μήκος σε ένα χαλαρό πέος, αλλά δεν επηρεάζει το μήκος ενός στυτικού πέους. Περιλαμβάνει την κοπή ενός συνδέσμου που συνδέει το πέος με το ηβικό οστό. Αυτή η διαδικασία μπορεί να προκαλέσει τη στύση σας να μην δείχνει τόσο ψηλά όσο πριν από την επέμβαση.

Μπορεί μια αντλία κενού να αυξήσει το μέγεθος του πέους;

Οι αντλίες κενού μπορούν να βοηθήσουν ορισμένους άνδρες με στυτική δυσλειτουργία να επιτύχουν στύση, αλλά οι αντλίες κενού δεν αυξάνουν το μήκος ή το πάχος του πέους.

Τα συμπληρώματα τεστοστερόνης αυξάνουν το μέγεθος;

Μπορεί να αναρωτιέστε αν τα χάπια τεστοστερόνης μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση του πέους. Υπάρχουν πολλές εταιρείες που προβάλλουν αυτόν τον ισχυρισμό, αλλά δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα που να το υποστηρίζει.

Παίζει ρόλο το μέγεθος;

Μια μελέτη του 2006 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Psychology of Men & Masculinity διαπίστωσε ότι οι άνδρες ανησυχούν πολύ περισσότερο για το μέγεθος του πέους τους απ’ ό,τι οι σύντροφοί τους. Ενώ πολλοί άνδρες αναρωτιούνται αν είναι αρκετά μεγάλοι, το 85% των γυναικών που συμμετείχαν στη μελέτη δήλωσαν ότι ήταν ικανοποιημένες με το μέγεθος του πέους του συντρόφου τους. Μόνο το 14 τοις εκατό ήθελε ο σύντροφός τους να έχει μεγαλύτερο πέος.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το μέγεθος του πέους δεν επηρεάζει την ικανότητά σας να συμμετέχετε σε σεξουαλικές δραστηριότητες. Επίσης, δεν αποτελεί ένδειξη του ανδρισμού ή των επιπέδων τεστοστερόνης σας.

Μικροπενία

Ο μικροπενίτης είναι μια κατάσταση κατά την οποία το πέος ενός αγοριού είναι μικρότερο από το φυσιολογικό μέγεθος ενός βρέφους της ίδιας ηλικίας. Το μέσο μήκος για το πέος ενός νεογέννητου αγοριού είναι μεταξύ 1,1 και 1,6 ίντσες και η μέση περιφέρεια είναι μεταξύ 0,35 και 0,5 ίντσες. Η μέτρηση γίνεται με προσεκτική διάταση του πέους.

Το μικροπενίς μπορεί να είναι σύμπτωμα ορμονικών διαταραχών που επηρεάζουν την ανάπτυξη των σεξουαλικών οργάνων ενός αγοριού. Οι διαταραχές αυτές μπορεί επίσης να επηρεάσουν την υπόφυση ή τον υποθάλαμο. Συνήθως μια φυσική εξέταση είναι το μόνο που χρειάζεται για τη διάγνωση της μικροπενίας. Η ορμονοθεραπεία μπορεί να είναι χρήσιμη για ορισμένα παιδιά με αυτή την πάθηση.

Πρέπει να μιλήσετε σε κάποιον για το μέγεθος του πέους σας;

Εάν ανησυχείτε για το μέγεθος του πέους σας ή έχετε άλλες ερωτήσεις σχετικά με το πέος, τους όρχεις και τη σεξουαλική σας υγεία, επισκεφθείτε έναν ουρολόγο. Μπορεί να θέλετε να ξεκινήσετε με τον γιατρό πρωτοβάθμιας περίθαλψης, αλλά ένας ουρολόγος μπορεί να σας βοηθήσει περισσότερο σε:

  • στη διάγνωση των προβλημάτων
  • να σας καθησυχάσει σχετικά με το τι είναι “φυσιολογικό”
  • να σας δώσει θεραπευτικές επιλογές
  • να απαντήσει σε άλλες ερωτήσεις

Και αν έχετε ερωτήσεις ή ανησυχίες, δεν είστε μόνοι. Οι έρευνες δείχνουν ότι μόνο το 55% των ανδρών είναι ικανοποιημένοι με το μέγεθος του πέους τους.

Εάν είστε γονέας και υποψιάζεστε ότι το μωρό σας έχει μικροπενίτιδα ή οποιαδήποτε άλλη ανωμαλία όσον αφορά τα γεννητικά του όργανα ή την ανάπτυξή του, μιλήστε με έναν παιδίατρο. Ίσως χρειαστεί να επισκεφθείτε έναν ουρολόγο που ασχολείται με παιδιά.

Σύνοψη

Το μέγεθος του πέους δεν σχετίζεται με τη σεξουαλική ικανότητα, το επίπεδο τεστοστερόνης ή άλλα αρσενικά χαρακτηριστικά. Ένας άντρας με πέος μέσου μεγέθους μπορεί να έχει πιο ισχυρή σεξουαλική ζωή από έναν άντρα με μεγαλύτερο πέος.

Υπάρχουν επίσης πολύ περισσότερα για την ελκυστικότητά σας από τα φυσικά χαρακτηριστικά, όπως π.χ:

  • αυτοπεποίθηση
  • προσωπικότητα
  • αίσθηση του χιούμορ
  • γενική φυσική κατάσταση
  • ευφυΐα
  • τη σχέση σας με τον σύντροφό σας

Μερικές φορές μια ειλικρινής συζήτηση με έναν ουρολόγο μπορεί να κατευνάσει κάποιο άγχος και να σας αφήσει να επικεντρωθείτε στα χαρακτηριστικά που μπορείτε να ελέγξετε.

Ροή Ειδήσεων

30/11/2021 | 22:28

Κορονοϊός – Τρίκαλα: Πέθανε 48χρονος λίγες μέρες μετά τον θάνατο του πατέρα του – Νοσεί και ο δίδυμος αδερφός του

30/11/2021 | 22:19

Τζακ ποτ στην κλήρωση του Τζόκερ – Οι τυχεροί αριθμοί που κληρώθηκαν την Τρίτη 30/11

30/11/2021 | 22:07

Ανδρουλάκης: Η συγκινητική στιγμή που η δασκάλα του τον προλογίζει στη συγκέντρωσή του στο Ηράκλειο

30/11/2021 | 21:47

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Το απαραίτητο δικαιολογητικό για να ψηφίσετε-Που ψηφίζετε

30/11/2021 | 21:34

Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα θα φορτίζει «πράσινα» ηλεκτρικά οχήματα

30/11/2021 | 21:25

Εθελοντισμός και ανακύκλωση στο επίκεντρο του Δήμου Ηρακλείου

30/11/2021 | 21:22

«SOS» ΠΟΥ για παραλλαγή Όμικρον: Να μην ταξιδεύουν οι άνω των 60 ετών και οι ευπαθείς ομάδες

30/11/2021 | 21:16

ΚΑΠΕ: Η ηλεκτροκίνηση και το νέο έργο “ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΩ”

30/11/2021 | 21:16

«Ντου» σε Αστυνομικά Τμήματα και συλλήψεις αστυνομικών για εμπλοκή σε μεγάλο κύκλωμα

30/11/2021 | 21:06

Ηλεκτρικά οχήματα και σταθμοί φόρτισης στο δήμο Νότιας Κυνουρίας

30/11/2021 | 21:05

Debate ΚΙΝΑΛ: Ο «λιτός» Ανδρουλάκης, ο «εγκεφαλικός και συναισθηματικός» Γερουλάνος και ο «άνετος» Λοβέρδος – Ανάλυση φυσιογνωμιστή

30/11/2021 | 20:58

Ομόφωνη ψήφιση από την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ, του νέου Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων της Αττικής

30/11/2021 | 20:53

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η νέα αδημοσίευτη φωτογραφία της «δώρο» στους θαυμαστές της!

30/11/2021 | 20:37

Διαφωνεί ο Μόσιαλος με το 100ευρω! «Θα προτιμούσα ένα θετικό μέτρο για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών»

30/11/2021 | 20:25

H Κατερίνα Λιόλιου είναι ξανά ελεύθερη και ωραία – Χώρισε με τον Κεχαγιά του Big Brother
Τι σε ελκύει στο άλλο φύλο; Ο κόσμος μίλησε!
Το lockdown «σκότωσε» τη διάθεση των Ελλήνων για σεξ, σύμφωνα με νέα έρευνα
Pote stamataei na megalonei to peos sas-min
Πότε Σταματάει να Μεγαλώνει το Μόριό σας;
Θάνος Ασκητής: Μειώθηκε το σεξ κατά 40% στη δεύτερη καραντίνα
Ανδρολογικό Ινστιτούτο: Την περίοδο του lockdown αυξήθηκαν 40% οι μεγεθύνσεις φαλλού από τους Έλληνες
Πρωκτικό σεξ: Μύθοι και αλήθειες