Αθήνα

16 oC

σποραδικές νεφώσεις

Live Τώρα TheCaller Web TV - Θοδωρής Δουλουμπέκης

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Sτρίβειν δια… του Caller – Επεισόδιο 3 – “Καυτά” μικρά κι ένα ηλεκτρικό!

ΥΓΕΙΑ - ΕΥΕΞΙΑ

5 τρόποι για να μάθουμε στο παιδί μας να κοιμάται μόνο του

Μια πολλή συνηθισμένη ιστορία μέσα στις οικογένειες

Μπορεί παιδιά να μην έχω -ακόμα ελπίζω- όμως οι περισσότερες φίλες μου είναι μανούλες και πάντα συζητάμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα παιδιά τους.

Και τελικά, καταλαβαίνω ότι τα πράγματα είναι πιο απλά απ’ ότι φαίνονται και ότι με λίγη υπομονή και κάποιες πολύτιμες συμβουλές από ειδικούς, όλα γίνονται πολύ πιο εύκολα.

Διαβάστε το θέμα που ακολουθεί από την ψυχολόγο Αναστασία Φωκά γιατί έχει και πολύ ενδιαφέρον:

Γράφει η Αναστασία Φωκά

Μια πολλή συνηθισμένη ιστορία μέσα στις οικογένειες, είναι η δυσκολία που έχουν τα περισσότερα παιδιά να αφήσουν το κρεβάτι της μαμάς και του μπαμπά και να πάνε στο δικό τους να κοιμηθούν μόνα τους.

Όλοι οι γονείς έχουμε ακούσει το παιδί μας να κλαίει τη νύχτα και να μην μπορούμε να το ηρεμήσουμε με τίποτα και μαγικά μόλις ξαπλώσει δίπλα μας στο κρεβάτι να ηρεμεί. Όλοι έχουμε ακούσει όταν το παιδί μας μεγαλώνει “ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΟΥ, ΘΕΛΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ”. Και πολλές φορές του κάνουμε το χατίρι γιατί είναι τόσο γλυκό να κοιμόμαστε με το παιδάκι μας, χαλαρώνει κι εμάς.

Και να σας πω την αλήθεια δεν είναι απαγορευτικό να χαλαρώνουμε με τα παιδιά μας στο κρεβάτι μας κατά τη διάρκεια της μέρας. Όμως το βράδυ για το παιδί αλλά και για το ζευγάρι είναι καλό ο καθένας να είναι στο κρεβάτι του.

Όταν το παιδί πάει στο δικό του δωμάτιο και κοιμάται μόνο του γίνεται πιο ανεξάρτητο και πιο αυτόνομο. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για την εξέλιξή του.

5 τρόποι για να μάθουμε στο παιδί μας να κοιμάται μόνο του:

1. H ρουτίνα είναι πολύ σημαντική. Το παιδί πρέπει κάθε βράδυ την ίδια ώρα να κάνει μπάνιο, να πίνει γάλα και να μπαίνει στο κρεβάτι του.

2. Μένουμε δίπλα του για λίγο, αν είναι μεγαλύτερο μπορούμε να πούμε και ένα παραμύθι, αλλά όχι μέχρι να το πάρει ο ύπνος.

3. Το ενθαρρύνουμε κάθε βράδυ να κοιμάται στο κρεβάτι του. Ακόμη και αν έρθει στο κρεβάτι μας κατά τη διάρκεια της νύχτας, εμείς το πηγαίνουμε πίσω στο δωμάτιό του.

4. Δεν το αφήνουμε να κλαίει μόνο του για πολλή ώρα. Αν το παιδί κλαίει και αντιδρά καλό είναι να πηγαίνουμε στο δωμάτιο του και να του εξηγούμε ότι είναι βράδυ και πρέπει να κοιμηθεί.

5. Αφήστε ένα φως αναμμένο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Και φροντίστε να είναι τα παιχνίδια αποθηκευμένα για να μην δημιουργούνται σκιές που μπορεί να το τρομάζουν.